• Föreningen
2023-06-20

Årsmöte: Ett bra år trots förlust

I kväll var det årsmöte för Skövde HF och vi fick avsluta året som gått.

Innan årsmötet inleddes presenterade styrelsen arbetet med Föreningsutveckling elit där en organisationskarta över Skövde HF tagits fram som föreningen till nästa säsong skall börja arbetet med att fylla med människor.
Den avgående styrelsen hoppas så klart att fler vill hjälpa till. Målet är att de som engagerar sig stöttar med 2-8 timmar per månad vilket inte är så mycket. Fler som gör mindre är målet.

Årsmötet

Ekonomiskt resultat

Skövde HF startade verksamhetsåret 2022-23 med att starta upp Skövde HF Akademi. Det var en satsning som skulle kosta en del pengar men som skall leda till en långsiktivt fin utveckling av våra ungdomars handbollskvaliteter.
Satsningen påverkade den budget som lades fram på förra årsmötet kraftigt och skulle resultera i ett negativt resultat på – 250 000 kr.
Den avgående styrelsen lyckades inte helt med detta och resultatet skrevs till – 314 000 kr. En avvikelse mot budget på 64 000 kr, motsvarande ca 1% av omsättningen.

Omsättningen blev 8,6 Miljoner vilket var nytt rekord för föreningen dessutom.

Det egna kapitalet är 2,2 miljoner kronor vilket är en trygghet för föreningen som lade en ny budget på -340 000 kr inför kommande säsong. Detta på grund av den fortsatta satsningen på akademin och en prognos på något tuffare tider intäktsmässigt.

Nya styrelsen

Årsmötet beslutade om följande namn till styrelsen 2023-24.
Ordförande: Anders Wiik (omval)
Ledamot: Sandra Svarén (omval)
Ledamot: Jan Karlgren (nyval)
Ledamot: Damir Alijagic (nyval)
Ledamot: Roger Edvinsson (omval)
Ledamot: Erik Wallström (omval)

Avgående styrelsemedlemmarna, Per Kronberg, Sabina Cederkvarn och Lennart Larsson tackades därefter av för sina år i styrelsen.

Valberedning

Valberedningen för säsong 2023-24 beslutades till följande:
Ordförande: Thore Johansson
Ledamot: Christer Örtemark
Ledamot: Jan Andersson
Ledamot: Madeleine Carlén

Skövde HF tackar avgående ledamöter, Merlinga Poljack Käll och Magnus Olsson för ert bidrag i valberedningen.

Medlemsavgifter

Årsmötet beslutade om att behålla medlemsavgifter på samma nivå som förra året. Träningsavgifter fick styrelsen mandat att ändra ifall det anses nödvändigt. Något som styrelsen i dagsläget inte ser någon nödvändighet att göra.

 

Årets hederspriser

För säsongen 2022-23 så utnämndes Matilda Forsberg som årets spelare. Ett självklart val där Matilda presterat riktigt bra under säsongen i Skövde HF men också fått chansen i A-landslaget. Vi är mycket glada för Matildas skull och att Skövde HF får synas på landslagsnivå igen.

Priserna för årets ledare och årets HF:are hade för få nomineringar att något val i dessa klasser ej genomfördes. Något som historiskt också inte valts varje år.

 

Skövde HF vill tacka alla som varit med och bidragit under säsongen och hoppas ännu fler vill vara med på vår resa mot ännu bättre resultat!

Uppdaterad  2023-06-20 20:49
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna