• Föreningen
2024-06-18

Årsmötet:En säsong med mycket positivt

Foto: Mia Nyman

Ikväll arrangerades Skövde HFs årsmöte i Skövde Idrottshall och den avgående styrelsen kunde presentera åter ett år som följer planen.

Avgående ordförande Anders Wiik, presenterade verksamhetsberättelsen där flera väl genomförda händelser lyftes.

  • Annliz Cup, med flera internationella lag, gjorde en fin vinst ekonomiskt som bara överträffats tidigare 2019. 
  • Elitlaget, som med många skador och frånvarande spelare till trots, lyckades nå slutspel och väl där genomförde en fin slutspelsomgång mot Skuru. En fin vinst i andra kvartsfinalen kunde inte upprepas i fjärde matchen och därmed var säsongen över.
  • HF Somby, samarbetsföreningen till Skövde HF, gjorde en fin säsong och slutade fyra i division 2 där två av lagen var en klass för sig gör också en fin säsong.
  • Ett SM-guld för F16 och inte en enda förlust på hela säsongen är nästan oslagbart och Skövde HF har definitivt framtida elitspelare i denna årskull.
  • Den organisation som Skövde HF presenterade förra årsmötet lyftes upp och några stora steg har tagits med flera av de arbetsgrupper som föreningen önskar bygga upp.

Ekonomiskt fortsätter Skövde HF på en fin trend. Omsättningen ökade för femte året i följd och uppnådde 9,5 miljoner kronor. Budgeterat resultat var -340 000 kr och den avgående styrelsen kunde presentera ett resultat som närapå exakt tangerar den budgeterade siffran. Resultatet blev -345 000 kr och den avgående styrelsen kände trygghet att kunna fortsätta växa kommande säsong med ett starkt stöd från det egna kapitalet som nu uppnår till 1,9 Mkr.

Inför kommande säsong budgeterar den avgående styrelsen med en fortsatt ökning av omsättningen med målet att överträffa 10 miljoner och ge ett resultat på ett svagt positivt resultat.

Till ny styrelse valdes följande:

Ordförande: Jan Karlgren

Ledamöter: Karin Lundberg, Mia Nyman, Ulf Carrick, Tobias Björk och Roger Edvinsson. 

Valberedningen: Thore Johansson, Madeleine Carlén och Jan Andersson samt att styrelsen fick årsmötets godkännande att hitta ytterligare två deltagare.

Avtackning av den avgående styrelsen genomfördes där Anders Wiik, Erik Wallström, Sandra Svarén och Damir Alijagic skedde under mötet.

Avtackning av Anders och Erik genom nyvalda ordföranden Jan Karlgren.

 

 

Uppdaterad  2024-06-20 12:43
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna