2024-03-01

Britta förlänger med Skövde HF

Foto: Viktor Ljungström

Britta Jakobsson van Stam förlänger med Skövde HF ytterligare en säsong.
En kulturbärare fortsätter i Skövde HF och det blir Brittas nionde säsong i Skövde HF efter att hon gick från Skara HF som 16-17 åring. 

Sportgruppens, Johan Karlsson om Brittas förlängning

-Vi är hemskt nöjda över att ha fått Brittas signatur på papper, hon är oerhört dedikerad till sporten och visar alltid fullt engagemang till både träning och match. Nästa säsong blir hennes 10:e i Skövde HF vilket gör henne till en av kulturbärarna i laget. Hon har tagit stora kliv i sin utveckling dom senaste säsongerna men vi är övertygade om att det finns mer att plocka ut. Det ska bli riktigt kul att se Britta i den röda tröjan även kommande säsong.

Vi ställde några frågor till Britta om hennes förlängning

Vad fick dig att välja en fortsättning i Skövde HF?

Jag valde att vara kvar i Skövde HF eftersom att jag känner att jag har förutsättningar för att få mycket speltid och utvecklas vidare med ett nytt tränarteam. En stor anledning för mig är också att jag får fortsätta jobba med Magnus som fystränare. Sedan trivs jag otroligt bra i Skövde, jag har ett jobb som ger mig förutsättningar att kunna träna extra, samt att jag får möjligheten att jobba i Akademin, vilket jag tycker är väldigt roligt.

Något jag sätter stort värde i är också alla fantastiska människor som hjälper till ideellt på matcher och bredvid, som alltid är trevliga och glada när man ses.

Är det något speciellt du själv känner att du vill bli bättre på?

-Jag känner själv att jag vill bli bättre i mina kantlägen, utnyttja spänst och häng mer. Bli mer taktiskt duktig bakåt. Sen finns det alltid detaljarbete båda offensivt och defensivt som kan ge ytterligare nivåer.

Vad ser du som dina styrkor?

-Mina styrkor är kontringsspelet, försvarsspelet, jag är träningsvillig och gillar olika utmaningar både på plan och i annan träning.

Uppdaterad  2024-02-29 22:17
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna