2023-08-25

Britta och Matilda är kallade landslagsläger i Skövde

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF säger grattis till Britta Jakobsson van Stam och Matilda Forsberg som är kallade till ett landslagsläger i Skövde nu på måndag 28/8 och tisdag 29/8. Det är elva spelare som spelar på vänster respektive höger och höger nio.

Det handlar om ett positionsläger där fyra högernior och sju kantspelare (tre höger och fyra vänster) har valts ut inom ramen för ett projekt som startats upp med skövdebekantingen Frenne Båverud som ansvarig.

Med hjälp av återstartsstöd från Riksidrottsförbundet finns möjligheten att två gånger under den här säsongen och två gånger under nästa ha samlingar utöver de ordinarie landslagssamlingarna. Damernas förbundskapten Tomas Axnér och herrarnas dito Glenn Solberg har valt såväl positioner som spelare de vill arbeta extra med och Frenne Båverud, som är förbundskapten för damernas U17-landslag, håller i projektet. Bland de kallade finns såväl spelare som spelat A-landskamper som spelare som ännu inte dragit på sig den blågula tröjan i U-landslagssammanhang.

– Vi är tacksamma att vi med hjälp av Riksidrottsförbundet fått möjlighet att anlita Frenne som ansvarig för projektet, där han sedan jobbar nära Tomas och Glenn. De har valt att fokusera på de här positionerna och målet är att de här spelarna, som alla varit varit eller fortfarande är talangfulla juniorer, att också bli etablerade seniorer, säger Hanna Fogelström, landslagschef på Svenska Handbollförbundet.

Till lägret i Skövde deltar följande:
Vänstersex: Jennifer Johansson, Skuru IK, Madeleine Lindgren, Kungälvs HK, Tilde Skoog, VästeråsIrsta HK, Britta Jakobsson van Stam, Skövde HF.
Högersex: Matilda Forsberg, Skövde HF, Clara Petersson Bergsten, Skuru IK, Sara Smedberg, Tyresö Handboll.
Högernio: Felicia Palm Robertsson, Skuru IK, Isabelle van Kerkvoorde, Skuru IK, Cassandra Mielke, Sävehof, Stella Nyman, Önnereds HK.
Ledare: Frenne Båverud, projektansvarig, Tomas Axnér, förbundskapten, Rickard Nilsson, träningsrådgivare (SOK), Malin Tillman, idrottspsykologisk rådgivare (digitalt), Robert Arrhenius, instruktör, Kristian Svensson, instruktör, Rasmus Wremer, instruktör.
Läs mer på Handbollslandslaget

Uppdaterad  2023-08-25 20:24
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna