2020-06-11

Cege fortsätter i Skövde HF

Foto: Viktor Ljungström

Claes-Göran ”Cege” Elfwering fortsätter som materialansvarig i Skövde HFs elittrupp.  Cege, som varit med i Skövde HF sen 1995 är kanske Skövde HFs mest kända profil i dagens Skövde HF. Han har under nästan alla 25 åren varit med i elitlaget som materialansvarig. Cege kommer ursprungligen från Lidköping och hade bandyn som den idrott han värdesatte mest i sina unga år. En skada i armbågen satte stopp för bandykarriären 1976. Via kompisar som hade tjejer som spelade i HK Linne hamnade Cege i handbollens värld.

Till Skövde kom han 1995 och började då träna A-flickor födda 79-80.

Bidragit till att spelare blivit proffs

Skövde HFs A-lag är inte sig likt utan Cege. Han har många strängar på sin lyra. Han har tränat Flickor 16 och Somby i början av sitt engagemang i Skövde HF och har många härliga historier att berätta om spelare i laget över åren. Han har också fortfarande kontakt med de flesta av spelarna i via sitt Facebook-konto och det är flera spelare som senare blivit landslagsspelare. Cege har säkerställt att Linnéa Torstensson, Anna-Maria Johansson, Angelica Wallén m.fl haft allt material de behöver för att kunna utföra sitt arbete som handbollsspelare. Ett nog så viktigt uppdrag i ett elitlag.

Jobbade på kansliet under flera år

Cege jobbade också på Skövde HFs kansli under flera år och har uppdrag i föreningen fortfarande med att uppdate vår hemsida t.ex. Den nya hemsidan har t.ex. Cege varit med och skrivit mycket av underlaget till så Cege är en mångfacetterad person i klubben med sin bas i elitlaget.

Cege Mikael Lideskär Rasmus Poulsen Pelle Källström

”Cege” där vi ser honom oftast nu mer. Som materialansvarig i ledarteamet kring elitlaget.

Båtracing, 3:a i SM

Det är nog inte många som vet om att Cege hållit på med båtracing. Han tog ett SM-brons 1983 som kunde blivit ett guld om han inte vurpat strax före målgång. Men sen 1995 har han stannat hos oss i Skövde HF.

Vi är mycket glada över att få ha med en lojal Cege även kommande säsong.


Skövde HF 2020

Uppdaterad  2020-06-11 10:52
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna