2021-01-16

Daniel Birkelund, Ny huvudtränare i Skövde HF

Foto: Svein Strømberg / RHK

Välkommen Daniel!

Skövde HF är mycket glada att få presentera Daniel Birkelund som ny huvudtränare för elitlaget till kommande säsong.

Efter att noggrant har utvärderat kandidater från Svenska, Norska, Danska, Isländska och Spanska ligan har några intervjuer och personlighetsanalyser genomförts. Tillsammans med Lars Lindström på Predictio och deras PI-index har samtliga toppkandidater utvärderats mot de egenskaper sportgruppen önskat den nya tränaren ska inneha.
Efter att ha noggrant gått igenom urvalet har sportgruppen valt att knyta Daniel Birkelund till klubben. Avtalet är två årigt med en option på ett tredje år.

Vem är Daniel?
Daniel, född 1979 i Norge, har lång erfarenhet från både dam och herr-seniorhandboll och har också vid sidan om sina tränaruppdrag arbetat åt Norges handbollsförbund med utveckling av faktamaterial som klubbarna i Norge kan ta del av.
Daniel Birkelund

Erfarenhet från topplag

I sitt senaste uppdrag som tränare var han stationerad i Ungerska storklubben Siofok. Som assisterande var han där tillsammans med huvudtränaren Bent Dahl för att leda laget i den ungerska ligan och tampas med storlag som Györ och FTC. Innan äventyret i Ungern tränade Daniel Norska damlaget Raelingen som spelar i högsta ligan (Rema 1000-ligan) i två år och han har tidigare också tränat herrlaget Falk i högsta ligan i Norge (Grundigligaen).

Mycket kompetent

Daniel är utbildad Master Coach och används av det norska förbundet som instruktör på master coach utbildningen. Han har skrivet en bok tillsammans med världsspelaren, Heidi Løke (M6 i norska landslaget) och han är en tänkare som ofta skriver om sina tankar på sin egen hemsida www.danielbirkelund.com. Han kommer bli en stark kraft i Skövde HF på många sätt.

Utvecklingsansvarig

Daniel anställs 100% i klubben och kommer vid sidan om sitt tränarskap i elitlaget också arbeta som utvecklingsansvarig i klubben. Daniel kommer arbeta med att utveckla Skövde HFs röda tråd samt utveckla alla tränare i klubben. Med Daniels bakgrund som instruktör på Master Coach-utbildningarna har vi fått en internutbildare i klubben av rang. Vi hoppas också kunna erbjuda externa utbildningar för tränare för att kunna bidra i handbollsregionen.

Startdatum

Daniel tillträder den 1:a juli men kommer inleda samtal med spelare och ledare på distans redan med start om någon vecka. I februari hoppas vi kunna få träffa Daniel live i Skövde för första gången.

 

Skövde HF vill varmt välkomna Daniel till vår fina klubb!

 

Läs Daniels CV här:

CV-Daniel-Birkelund_english_updated-oct2020

Uppdaterad  2021-01-16 12:41
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna