2021-09-18

Delad poäng i SHE premiären mot H65 Höörs HK

Till lördagens premiär i SHE var Skövde HF nederlagstippat mot H65 Höör, men stod upp bra och tog en välförtjänt poäng mot efter slutresultatet 22–22 (12–8).

Skövde HF startade med tre snabba mål från i tur och ordning Elma Örtemark, Britta Jakobsson van Stam och Venera Surjan som förde upp Skövde HF i  en 3–0-ledning efter sju minuters spel. Ledningen höll Skövde HF därefter med större eller mindre distans under första halvlek och kunde gå till pausvila med fyra mål tillgodo i ställningen 12–8.

Skövde HF svarade för stabilt försvarsspel kombinerat med starkt målvaktsspel av Annie Linder i målet som var givna nycklar till övertaget i den första halvleken, gästerna H65 Höör HK kom inte upp i normal nivå i anfallsspelet tack vare Skövde HF:s starka försvarsspel och målvaktsspel.

I andra halvlek fortsatte Skövde HF inledningsvis att hålla gästerna ifrån sig och hade som mest fem måls överläge 14–9. Skövde HF fick två utvisningar i rad som gav H65 Höör möjligheten att ta sig i kapp vilket de också gjorde. Fyra raka mål och H65 Höör upp till

De sista 20 minuterna blev en jämn historia där lagen turades om att göra mål och vara i ledningen. H65 Höör var förbi vid några tillfällen, men Skövde HF lyckades ta sig tillbaka och hade ledningen med 22-21 när 30 minuter återstod av matchen och chans att ta hem en seger missat anfall och time out av Höör och Anna Olsson kunde sedan fastställa slutresultatet 22–22 tid 59.53.

Uppdaterad  2021-09-18 19:05