2022-10-11

Det blev ingen fjärde seger mot Lugi HF

Lugi HF slog Skövde HF med 33–23 (14-17) efter att laget inte presterade fullt ut då det var slarvigt anfallsspel och för många tekniska fel. Gästande Lugi med Isabella ”Bella” Gulldén kunde leda laget till en klar seger.

Första halvlek: Lugi startar med att gå till ledning 0-2 då Skövde inte lyckas med sina avslut för att Lugi sedan kan gå fram 1-5, Skövde jobbar upp sig och har 4-5 för sedan tappa till 4-8 för Lugi fördel. Lugi går sedan fram till ställningen 7-12 genom straffmål av Bella, Skövde tar timeout 15.24 och får ordning på spelet och når 11-13, 12-14 och en förhoppning finns att laget skall reda upp tillställning. Avslutningsvis så kan Lugi gå tillhalvtidsvilan med resultatet 14-17.

Andra halvlek: Skövde gör snabbt 15-17 genom Elma för att sedan tappa 15-20 innan Matilde Madsen kan gör 16-20, närmare än så kommer inte Skövde HF utan Lugi kan utan vidare spela hem matchen till slutresultatet 23-33.

Glädjande med matchen är de stora publiken 529. Skövde HF har nu fjärde platsen i tabellen på lördag 15/10 kl. 16:00 ges chansen borta mot Skara HF att återta tredje platsen. Se matchen på Cmore

Pris till Matchens lirare av matchvärd Skövde Energi.