2020-04-22

Edita Nukovic, ny mittsex i elitlaget

Foto: Skövde HF

Vi är mycket glada att få presentera Edita Nukovic som ny mittsexa i elitlaget. Edita, Dansk tjej som senast kommer från Aarhus United i danska högstaligan kommer med sina 179 cm bli en fast punkt på M6. Avtalet är på 1+1 år.

Edita Nukovic ansluter till Skövde HFs elitlag i juli och kommer senast från Aarhus United i danska HTH-Ligaen. Hennes 179 cm ger en bra storlek både framåt och bakåt.

– Jag heter Edita Nukovic och är 22 år gammal. Jag är linjespelare och startade med handbollen i Hammel GF och gick sen vidare till  Skandeborg Håndbold Elits Akademi. Jag flyttade sen till Odense på Fyn och spelade för spel i klubben DHG. De sista två åren har jag spelat i Aarhus United.

– Jag glädjer mig megamycket till att komma till Skövde, träffa spelarna och klubben och inte minst den svenska ligan, SHE.

– Skövde HF verkar vara en klubben med stora ambitioner och jag glädjer mig att få kämpa för en bra position i serien nästa säsong. Jag ser fram emot en spännande säsong.

– Mina starka sidor är nog min förmåga att kunna ta bollen även vid svåra inspel eller inspel i tighta situationer. Jag tycker också jag utvecklats bra i mitt försvarspel i Aarhus som jag gärna fortsätter utveckla i den röda matchtröjan.

Rasmus Poulsen om Edita:

– Här får vi en spelare som kommer göra bra ifrån sig på bägge ändar av planen. Såväl försvarsdelen som anfallskvaliteteterna finns på plats.
I försvaret har hon stor nytta av sin längd och hon är rörlig och aggressiv i sitt spel. Hon bidrar också bra i kontringsspelet vi kommer jobba vidare med under säsongen.

-Anfallsmässigt får vi en spelare som är bra i samspelet med övriga spelare. Hon hjälper dem att få bra lägen samt nyttjar deras rörelser för att skapa lägen till sig själv vilket hon är mycket bra på.

-Vi får en spelare som är hungrig efter mer speltid och att bidra till utvecklingen av laget så vi kan nå högre i serietabellen när säsongen är över.

Vi välkomnar Edita till Skövde och Skövde HF!

Uppdaterad  2020-04-30 15:08
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna