2022-02-03

Efterlängtad seger för HF Somby/Skövde

På torsdagskvällen spelades den inställda matchen mot IF Hellton Karlstad p.g.a. convid -19. Första halvlek är jämn mellan lagen, i den andra halvleken öppnar HF Somby starkt och vinna matchen med 31-26 (15-14).

Första halvken har HF Somby inledningsvis 4-2, IF Hellton vänder till ledning 6-8 och HF Somby vänder tillbaka 10-9 sedan går IF Hellton till ledning med 10-12. HF Somby repar mod och kan ta ledning med 15-13, IF Hellton gör 15-14 (29.37) som fastställer halvtidsresultatet.

Andra halvlek gör HF Somby en stark inledning och på dryga fem minuter tagit ledningen med 19-15 och ökar på till 23-17, IF Hellton gör några tappra försök att komma in i matchen men når inte fram. Under andra halvleken väljer de att punktmarkera Melina Pilav då hon är med i anfallsspelet vilket gör större möligeter för övriga Sombyspelar fler tillfälle för avslut och HF Somby kan ta hem matchen med efterlängtad vinst 31-26.