2023-02-02

Ella Hultberg lyfts upp till elitlaget

Foto: Viktor Ljungström

Ella Hultberg, född 2004, har gjort fina framsteg i Skövde HF Akademi och Sportchef Daniel Birkelund har valt att göra henne till en permanent del av elitlaget. En fortsatt satsning på våra unga talanger. Ellas kontrakt sträcker sig från nu inklusive säsongen 2023-24.

 

Sportchef, Daniel Birkelund om Ella:

Vi är jätteglada för att vi har signerad ett avtal med Ella gällande ut nästa säsong, och med detta gjort henne till en permanent del av vår a-trupp.

Ella har under tiden som hon har varit med och tränat med a-laget visat många av dom kvalitéer som vi gärna vill se hos våra spelare. Hon är dedikerad och noggrann. Hon jobbar hårt och vill lära och utvecklas hela tiden. Och sen är hon även en mycket trevlig och omtyckt tjej som bidrar positivt i grupp och omklädningsrum.

Spelmässigt tycker vi hon är en spännande M6a med förutsättningar för att bli en riktigt bra spelare i både försvar och anfall. Stor räckvidd, bra bollkänsla, rörlig både i försvar och anfall och bra spelförståelse är nyckelord som jag tycker ger en bra bild på Ella som spelare.

 

Vår gemensamma målsättning är att hon i löpet av kontraktsperioden ska utvecklas till en nivå där hon är redo att prestera i SHE. Den resan ser vi fram emot att göra tillsammans.

 

Se video med Daniel och Ella här:

Uppdaterad  2023-02-03 15:31
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna