2022-01-08

Emma Andersson får kontrakt i elitlaget

Foto: Viktor Ljungström

Emma Andersson kom till Skövde HF i oktober 2020 efter att i ungdomsåren spelat med Lidköpings HK. Redan första säsongen fick hon rycka in i elitlaget när skador drabbade målvaktsparet. Denna säsongen har hon fått mer förtroende av Daniel Birkelund och sen Marijana Markota hastigt lämnade laget i Augusti har Emma tagit en fast plats. 

Idag är vi mycket glada att presentera att Emma skrivet kontrakt med Skövde HF och avtalet sträcker sig säsongen 2022-23 ut.

Daniel Birkelund om Emma:

-Emma är en spännande målvakt som vi tror mycket på. Hon har god räckvidd, en bra teknisk grund och visar redan fin spelförståelse – trots sin unga ålder.

-Hon har vuxet in i a-lagtruppen på ett mycket fint sätt genom säsongen och funkar bra tillsammans med Annie. Så som målvaktsteamet har presterad så här långt i säsongen var det rätt givet för oss att ge Emma förtroende även för nästa säsong. Och jag är mycket nöjd med att vi nu har spikrat vårat målvaktspar.

 

 

Skövde HF presenterade Emma Live på facebook idag och om du vill lyssna till presentationen hittar du hela sändningen här:

Uppdaterad  2022-01-08 19:04
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna