2023-10-15

F16 Västhandboll nivå anpassad handboll i åldersklass

Skövde HF spelar med två lag i Handboll Väst serier F16 för flickor födda 2007/08, ett lag i F16 Väst 1 och ett i F16 Väst 2 Sydost. Ännu så går det bra för båda lagen som är topp fyra i respektive serie. 

F16 Väst 1 här spelar flickor från Skövde HF födda 2007 och det är nivå 1 för åldersklassen, F16 Väst 2 Sydost här spelar flickor från Skövde HF födda 2008, Nivå 2 är för de som står på tillväxt i respektive förening. Utöver de klasser som finns F16 Väst 2 Nordväst och F16 Väst 2 Västra, nivå 2 är för de som står på tillväxt i respektive förening. Nivå 3 F16 Väst 3 Norra för de som inte kommit så långt med handboll och inte har några större mål.

Skövde HF F08 vidare till steg 3 USM F16. Foto: Sabina Cederkvarn
Skövde HF F08 vidare till steg 3 USM F16. Foto: Sabina Cederkvarn

Hur får det representeras olika lag inom föreningen?

Det är fri representation i alla ungdomsserier med ett undantag

  • Finns det fler än ett lag på nivå 1 från U14 – U19 så låses truppen efter första seriematchen på hösten i nivå 1 lagen. De spelarna är låsta fram till jul uppehållet och de spelare som efter jul startar i respektive lag på nivå 1 blir därefter låsta i det laget som spelat första matchen efter jul i. Spelarna får gå ner i lägre nivåer men går dom tillbaka går dom till det nivå 1 lag dom spelade i senast.
  • Spelare kan alltid gå från nivå 1 och ner i lägre nivå men det är här ni behöver tänka till.

Det är fri representation men under ansvar. Behöver man pga. sjukdom eller andra orsaker ta med spelare till en lägre nivå så är det inom ramen men ni ska inte sätta det i system att plocka med spelare för att få ett bättre lag.

Det finns en anledning till att lag väljer att spela på den nivå dom valt. De lagen vill också ha jämna matcher och utvecklas!

  • Är det bara ett lag anmält så spelar de såklart de matcherna utan några förbehåll men om de ser att dom andra lagen som man möter har utmaningar med motståndet kanske de som ledare kan hitta andra utmaning för sina spelare för att på så sätt kanske skapa en jämnare match som utvecklar.

Utdrag från Handboll Väst utskick 13/1o

Uppföljning på följer för U15-12 om vilka serie tillhörighet!

Uppdaterad  2023-10-15 15:57
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna