2023-05-26

Fake News!

Foto: Viktor Ljungström

Som vi tidigare i veckan kommunicerade hade Skövde HF och Magnus Hultberg kommit överens om att avsluta samarbetet efter förra säsongen. Dock har dialogen varit löpande, även efter detta beslut, och vi är glada att få meddela att den artikel som kom ut i måndags visar sig att innehålla lite ”fake news”…

Energibomben från Gotland har varit en mycket viktig faktor i utvecklingen av spelare, lag och förening genom dom tre sista säsongerna. Han sätter en hög standard för både sig själv och sina omgivningar, har en extrem arbetskapacitet, sprider mycket glädje och positivitet, och sätts högt både bland spelare och övriga ledare. Vi är därför oerhört nöjda med att Magnus kommer fortsätta att vara en del av tränarstaben i Skövde HF även kommande säsong.

Magnus kommer vara en av de assisterande tränarna i elitlaget. Hans viktigaste fokusområden kommer också i fortsättningen vara att jobba med prestationsutveckling, där han framförallt bidrar med stor kompetens och lång erfarenhet kring mentala och fysiska faktorer. Han kommer även ha särskild ansvar för belastningsstyrning, hantering av rehab-processer osv. Och i allmänhet fungera som en viktig bollplank för huvudtränare Daniel Birkelund och övrigt ledarteam.

Utöver sin roll med elitlaget kommer Magnus även bidra som en resurs in i Skövde HF Akademi. Han kommer köra kortare sekvenser med handbollsfysisk träning 1-2 gånger per vecka, han kommer bidra som et extra stöd i akademins styrketräning och vara med som ett bollplank i arbetet med strategi och planering kring den fysiska träningen för våra yngre spelare.

Vi är mycket nöjda med att vi på detta sätt fortsätter att bygga ”helheten”, skapa tydligt sammanhang och länk mellan akademi och elit, och hittar ännu flera synergier.

Nu kör vi!!

Uppdaterad  2023-05-26 07:16
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna