2020-04-01

Fanny Eriksson, ny huvudansvarig i HF Somby/Skövde

Foto: Fanny Eriksson

Skövde HF är mycket glada över att få presentera Fanny Eriksson, ny ledare för HF Somby Skövde. En 24-årig superambitiös tjej som kommer till Skövde med de ledaregenskaper vi letat efter.

 

Skövde HF är mycket glada över att få presentera Fanny Eriksson, 24 år från Farsta. En ung, mycket ambitiös person som kommer bidra i Skövde HF på många olika sätt.

Fannys personlighet viktig

Fanny är en mycket engagerad person som har goda ledaregenskaper. Referenser vi pratat med säger hon är bra med spelarna och har lätt att skapa en bra relation med dem. Hon är ung och vill inget hellre än att jobba med handboll. Fanny är mycket strukturerad och välorganiserad vilket krävs för att kunna arbeta med en stor grupp spelare. De som jobbar nära henne kommer känna ett härligt driv framåt hela tiden.

Fannys bakgrund

Fanny har själv spelat handboll med skador satte stopp för karriären. Men att sluta med handboll var inte  Fannys första tanke. Tränarkarriären blev i stället intressant.

– Kan jag inte få SM-guld som spelare så ska jag få det som tränare, nämnde Fanny när vi träffades i Skövde för några veckor sedan.

En härlig inställning som vi gärna vill se mer av i Skövde HF.

Fanny startade sin tränarkarriär i Huddinges 02/03-lag och började sen sin utbildning i Eslöv på handbollstränarutbildningen som finns där. Där fick hon under ett år gå Bas, TS1 och TS2-utbildningarna i samband med detta blev hon tränare i Eslöv IKs U-lag. Hennes ambition tog henne snabbt in som assisterande i Eslövs A-lag.
Sen ett år tillbaka har hon tränat Tyresös juniorer.

Fannys tränarfokus

-Jag tror på att skapa goda relationer med spelarna. Få varje enskild individ att känna en trygghet som genererar ett ökat självförtroende. Personligen gillar jag handboll i högt tempo i kombination med ett aggressivt försvarsspel. Jag vill sätta stort fokus på att få ihop kollektivet men också att utveckla det kreativa hos varje individ,  säger Fanny.

Fannys uppdrag i föreningen blir att jobba mycket med den individuella utvecklingen av spelare samt också utveckla föreningens handboll tillsammans med Rasmus Poulsen och övriga ungdomsledare.

Verksamhetsansvarig på dagtid

Fanny kommer inte bara vara tränare för Skövde HFs juniorer.
Hon kommer på dagtid arbeta som verksamhetsansvarig och där utveckla föreningen vidare tillsammans med Rasmus och driva på Annliz Cup samt skapandet av ett handbollscamp sommaren 2021. Skövde HF får en ny kraft som kommer arbeta med utveckling av både det sportsliga men också det ekonomiska.

-Det är mycket roligt att få möjligheten att genomföra det vi behövt göra länge. Vi behöver någon som kan göra arbetsuppgifter på dagtid och med Fanny i idrottshallen på dagtid tillsammans med övrig personal, säger Anders Wiik, Ordförande.

-Fanny kommer också arbetsleda kansli och städpersonal i idrottshallen så de får en chef som är på plats. Något vi tror är mycket positivt för arbetsmiljön för vår personal, forstätter Anders.

-Vi har haft ca 10 sökande till tjänsten som utvecklingstränare och vi har arbetat proffesionellt med att hitta rätt person. Intervjuer med de sökande samt deras referenser samt att vi också gjort en jobb och personlighetsanalys tillsammans med Lars Lindström på Predictio så känner vi att vi träffat rätt.

-Fanny blir kontaktperson för våra externa parter som förbund, företag och kommun. Internt är hon direktkontakten för ledare och alla anställda. Kansliet sköts som vanligt av Helen Josefsson. Vem som gör vad kommer vi jobba för att utveckla under våren/sommare, avslutar Anders.

Tillträder 1:a augusti

Fanny tillträder bägge tjänsterna den 1:a augusti och fram tills dess kommer hon sköta träningsplanering tillsammans med Rasmus för juniorerna.

Ett stort välkommen Fanny!!

Frågor besvaras av:
Anders Wiik, 0705-49 99 61
Fanny Eriksson, 0733-58 99 55

Uppdaterad  2020-04-02 21:17
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna