2024-01-30

Felix, ny målvaktstränare

Foto: Viktor Ljungström

Vi är väldigt glad över att kunna presentera Felix Norrgård som Skövde HFs nya målvaktstränare de närmaste 3 åren. Felix kommer senast från Skara HF där han också var målvaktstränare. Felix kommer jobba med föreningens elitlag och Akademi samt lägga en plan för föreningens målvaktsarbete i stort. Med Felix får vi in en kille med stort engagemang och en vilja utöver det vanliga. Han är välutbildad, jobbar dagligen med målvaktstalangerna på NIU och har en egen målvaktskarriär att dra erfarenheter ifrån.” meddelar Sportgruppens Peter Andersson.

Vad fick dig att välja ett engagemang i Skövde HF?
HF erbjuder det bästa av båda världar, att arbeta både med elit och spelarutveckling. Det är just det helhetsarbetet som direkt gjorde att erbjudandet kändes rätt. Det ska bli spännande att få jobba med målvakterna i elitlaget samtidigt som jag får möjligheten att arbeta närmare med tjejerna på NIU.

Vem är Felix Norrgård?
Jag är en riktig handbollsnörd, jag har en tidigare erfarenhet som spelare i IFK Skövde HK, HK Country samt Borlänge HK och en tränarkarriär med engagemang i IFK Skövde HK, Skövde HF och senast Skara HF. För nuvarande läser jag till gymnasielärare på distans och jobbar på handbollsgymnasiet i Skövde.

Förutom handbollen som jag verkligen brinner för, är jag som många andra 22-åringar. Jag tycker om att vara med kompisar, träna och ta det lugnt med familjen som för övrigt är större handbollsgalningar än vad jag är.

Hur ser du på målvaktens roll i laget?
Målvakten har givetvis en stor roll i laget, en målvakt kan ju vara skillnaden mellan en vist och förlust. Målvaktens huvuduppgift är ju såklart att rädda, men de har dessutom en stor roll även i uppspelsfasen och struktureringen av försvarsspelet.

Vad är viktigt att ta hänsyn till när det gäller utveckling av målvakter?
I utvecklingen av målvakter finns det flera viktiga aspekter att ta hänsyn till. Viktigt att ge målvakterna både uppmärksamhet och utrymme på träning och match, samtidigt är det enligt mig alltid viktigt att målvakterna känner sig trygga i sin roll och spelstil. Trygghet skulle jag vilja betona som nyckeln till en presterande målvakt. Något som jag aktar mig för är att stöpa alla målvakter i samma form. Jag försöker alltid utgå ifrån målvakternas individuella styrkor och implementera det i spelstilen som jag tillsammans med målvakterna skapar.

Vad är dina ambitioner som ledare?
För tillfället trivs jag oerhört bra på den nivån jag befinner mig. Målvaktsspel är något som jag älskar att ”nörda” ned mig i. Att nu få möjligheten att jobba med både unga och etablerade spelare ser jag som oerhört motiverande och spännande.

Ambitionerna i min ledarstil är att tillsammans med målvakterna skapa en individuell spelstil, där vi försöker bygga på målvakternas styrkor. Samtidigt tror jag på tydlighet och i den tydligheten kommer även tryggheten. Vidare tycker jag att det är viktigt att både se människan och spelaren. För våra yngre tjejer händer det rätt mycket i den åldern som de befinner sig i just nu. För mig känns det viktigt att tjejerna ska orka och njuta av att spela handboll, det är ju på något sätt därför de vill spela handboll och förhoppningsvis kommer fortsätta att vilja spela handboll i många år framöver.

Mer information om Elitlaget och Akademin kommer presenteras inom kort.

Uppdaterad  2024-01-30 15:37
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna