2022-04-16

Skövde HF tjejerna tog en femte plats med Västgötalaget i Sverigecupen

Foto: Mika Partala

HF Väst Västergötland slutade som femma Sverigecupen. Efter en andra plats i inledande gruppspelet och vinnare om plats 5-6 i slutspelet mot HF Väst Göteborg Blå.

HF Väst Västergötland startade det inledande gruppspelet med att förlora mot HF Öst Stockholm Svart med 19–21. Sedan blev det seger för Västergötlands lag mot HF Norr 3 med 34–6. Det gav en andra plats i gruppen.

I det andra gruppspelet blev det seger mot HF Syd SmBl Norra med 20–15 för Västergötlands lag i den första matchen på fredagen. Det följdes upp med ytterligare en seger för Västergötland mot HF Mitt 3 med 17–12. Det gav en första plats i gruppen.

På lördagen spelade sedan Västergötland om femte platsen. Semifinalen mot HF Öst Uppland med seger 21–18. Där efter blev det vinst mot HF Väst Göteborg Blå med 22–18 i finalen vilket innebar att Västergötland slutade femma.

Stockholm Svart vann till slut hela Sverigecupen

Skövde HF spelarna från vänster till höger: Ella Manleitner Partala, Ella Larsson Nyqvist, Ella Arrhenius, Klara Andersson och Tilda Redzic. Foto: Mika Partala.

Västgötalaget blev det bäst placerade i den nya regionsindelningen Handboll Väst.
Placeringstabell

 

Uppdaterad  2022-04-16 22:15
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna