2022-12-26

Fjärde raka segern kom mot Kungälvs HK 29-24 (14-10).

”Med en stark mentalitet i laget” så kom fjärde raka segern och ny tabelltvåa i SHE. Skövde HF spelade stabilt rakt igenom i de två halvlekarna förutom inledning av den andra då Kungälvs HK utmanade och hade 15-14, då växlade Skövde och gick fram till 18-14 för hålla ett stabilt övertag till matchslut 29-24 (14-10).

Skövde HF kom till spel med två förändringar i startsexan mot Kungälvs HK, Ida Lindlöf ersatte Britta Jakobsson van Stam (sjuk) och Matilde Madsen fick chansen från start.

Första Halvlek: Kungälvs HK inledde med första målet genom Linnéa Rundberg sedan svarade Elma Örtemark med två snabba mål för att sedna gå fram till en 7-3 ledning genom Matilde Madsen (10.19) Kungälv hämtar till 7-5 för att Skövde rycker fram till 10-6 och har även femmålsledning 13-8 (24.37) för att det sedan är jämt spelmässigt mellan lagen till halvtidsvilan skrivs till 14-10.

Andra halvlek: Kungälvs HK inleder med att skapa oro för Skövdepubliken genom att nå 15-14 (34.44), dock repar Skövde HF snabbt mod och går sexmålsledning 20-14 (39.38) för att sedan bevaka övertaget halvleken ut då Kungälv är som närmast med 20-17 (44.03). Sista 15 minuterna Skövde helt greppet om matchen till slutsignalen ljuder 29-24 sist målet görs av Selma Maderner tid 59.58.

Daniel Birkelund säger till hemsidan. – En mycket stabil och bra insats från vår sida. Framförallt riktigt nöjd med försvar- och målvaktsspelet kampen genom. Vi får god kontroll på Kungälv och dom behövde slita hårt för varje mål dom skulle göra. Där låg grunden för en vinst som i slutändan blev rätt kontrollerad. Mycket kul utmaning nu dom nästa dagarna innan vi ställs mot samma motstånd igen på torsdag. Vi ska nog förvänta oss ett mycket revanschsuget hemmalag. Så får vi se vem som har lyckas resonera klokast och tagit mest lärdom från dagens match.