2022-01-15

Förlust hemma mot VästeråsIrsta

Det blev tyvärr inte någon revansch för Skövde HF mot VästeråsIrsta idag. Västerås kunde störa Skövde HF med sitt 5-1 så mycket i andra halvlek att de tog hem segern med 24-27 (12-10).

Matchen startade jämt men Skövde HF kändes mer snabba i benen än i mötet i Västerås. Lagen följdes åt men när Daniel Birkelund satte in 7-6 spel i slutet av första halvlek tog Skövde kommandot. Annie Linder storspelade och flera Melina Pilav spelade vasst framåt med flera lyckade avslut. 12-10 i halvtid var rättvist resultat.

I andra halvlek startade Melina, Moa och Nikoline på nio meter och det blev hackigt spel för Skövde. VästeråsIrsta gick ut på 5-1 spel i försvaret och 7 mot 6 i sitt anfall. Skövde fick omedelbart svårt att hantera det. Moa, Elma och Nathalie slet på nio meter utan att lyckas. Daniel Birkelund tog timeout med vid ställningen 21-25 och provade ett 5-1 spel i försvaret men det var lönlöst. Tråkig andra halvlek från Skövdes sida där Västerås står som värdiga vinnare efter att hanterat Skövde HF på ett smart sätt.

Till matchens lirare utsågs Ellen Göthlin i VästeråsIrsta och i Skövde HF fick Ida Eriksson priset.