2020-09-26

Förlust i bortamatchen mot Kungälvs HK

I lördagens bortamatch blev det en förlust med fyra bollar borta mot Kungälvs HK 23-19 (12-10). Lagen följdes åt i den första halvleken till 9–9 innan Kungälvs HK ryckte till 12–10 inför andra halvlek.

Andra halvlek startade Kungälv HK starkast och rycket fram till 15-10 innan Skövde HF kvitterar med att göra tre rak mål 15-13. Därefter är det jämt spelmässigt 16-14 och Kungälvs HK kan åter rycka till sig en 5 målsledning 20-15.

Skövde HF svarar upp och når 21-19 och två minuter återstår av matchen, då väljer Skövde HF att spela ett försvarsspel 1 mot 1 vilket inte gav lycka och Kungälvs HK avgör med att göra de två sista målen 23-19.

Det var också en målvakternas match där Josephine Nordström gjorde en bra match i Skövde HF målet, med en räddningsprocent på 44, Kungälvs Yasminee Cluic för en lika bra med 45.

Rasmus Poulsen säger till SLA

– Det här är inget vi kan vara nöjda med efter 19–23-förlusten.

– Den här matchen mot Kungälv var en match vi skulle vinna. Det här kan vi inte vara nöjda med.

Nya tag i nästa match hemma mot VästeråsIrsta HF lördag 10/10 kl. 15:00 Skövde Idrottshall.

Uppdaterad  2020-09-26 22:05