2023-11-01

Förlust i första kvartsfinalen i ATG Svenska Cupen mot Höörs HK H65

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF föll med 23–28 (17-14) i kvällens match i Höör och måste nu hämta i in ett femmålsunderläge i returen på söndag i Skövde Idrottshall. Det är fördel för Höörs HK H65 efter den första kvartsfinalen i ATG Svenska Cupen.

Shootout-straffar inledde som vanligt i Svenska Cupen. Det var tre för vardera laget, men bara hälften resulterade i mål och Höör gick in i matchen med 2–1.

När väl själva matchspelet kommer ingång så är det jämt spel mellan lagen Höör har en liten fördel att ha en boll upp tillgodo för utom vid 6-6, 7-7, 8-8 och 9-9. Höör kan sedan göra ett ryck till 15-11 och Skövde gör tvål via Elma Örtemark och Melina Pilav 15-13.  Höörs avslutar med med att gå till halvtidsvilan med 17–13.

Andra halvlek inledde Skövde HF starkt och fem minuter in var ställningen 19–18 och Skövde hade kontakt. Höörs tränare Ola Månsson tog timeout vilket gav effekt. Höör gjorde sedan fyra raka mål till ställningen 23-18, då var det Daniel Birkelund som tog timeout.
Skövde HF lyckades hämta in till 24-21 men därefter inte ta sig mer in i matchen utan Höör behöll sitt försprång och segermarginalen stannade slutligen vid fem bollar 28-23.

Mycket i Skövdes anfallsspel kretsade kring Elma Örtemark som svarade för hela elva mål. I den andra halvlek spelade Josefine Gundersen Lien stabilt med flertal räddningar och parader var av att hon knep två straffar.

Daniel Birkelund säger till SLA – Det här är ett resultat som är i gränslandet där man fortfarande har fog för att gå in mot söndagens returmatch med en ambition att kunna ta sig vidare, säger han. – Det blir utmaningen offensivt. Vi får inte helt i gång tillräckligt många hot och vi får inte i gång kontringsspelet som vi vill. Vi hade behövt få lite mer effekt på fler spelare. Elma gör en väldigt fin match.

Returmatchen spelas nu på söndag 5/11 kl. 18:oo i Skövde Idrottshall. Varmt välkomna att stötta Skövde HF.

Notera att det var idel hemmasegrar i de första kvartsfinalerna. Parallellt på onsdagen vann Skuru IK mot Önnereds HK med 27–25, Kungälvs HK vann mot Kristianstad HK med 22–21 och Västeråsirsta HF vann mot IK Sävehof med 22–20.

Uppdaterad  2023-11-03 00:19
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna