2020-08-08

Förlust i första träningsmatchen borta mot Sävehof

Förlust mot IK Sävehof med 24-14 i första träningsmatchen för säsongen. Matchen spelas över 3×20 minuter med tanke på flera skador i grannlandet Danmark sedan återstarten där.

Efter första halvleken står det 8-6 till Sävehof. Lagen bytte mål med varann de första 15 minuterna i princip. Skövde spelar lugnt och metodiskt och har gjort fyra av sina mål genom distansskytte och ett stabilt försvar.

Efter halvlek två står det 16-12 till Sävehof. Samtliga spelare har fått speltid. Värt att nämna är att Ilda Kepic står över matchen samt att Lovis Kalla Baudin gör sin första match i Elitlaget då Annie Linder inte spelade idag. Lovis har spelat de sista fyra minuterna i halvlek två.

Tung sista halvlek som slutar 8-2 till Sävehof. Slutresultat 24-14. Josephine Nordstrøm var Skövdes bästa spelare med flera fina räddningar.

Imorgon väntar ny match mot IF Hallby HK hemma i Idrottshallen.

Skövde HFs Huvudsponsorer 2020

Rasmus Poulsen säger till SLA

– Vi hänger med bra i 40 minuter innan det rinner i väg, efter förlust med siffrorna 24–14.
– Det är alltid lite fram och tillbaka så här i inledningen av säsongen. Men jag tycker att vi gör en bra defensiv insats. Att släppa 24 mål mot Sävehof är bra.
Och fortsätter att prata om det offensiva spelet:

– Där kan man kräva mer av oss. Vi måste bli bättre på kontringarna och få de enkla målen.

Rasmus Poulsen lyfter några spelare som imponerade extra på honom.

– Jag har stora hopp och förväntningar på tjejerna. Men Josephine i målet gör en bra match. Nikoline och Fanny gör det bra på nio meter också.

Se intervju med Nora och Nathalie här

Uppdaterad  2020-08-08 22:03
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna