2022-10-15

Förlust i länsderbyt mot Skara HF

Skövde HF tog ledningen vid två tillfällen i matchupptakten men fick sedan jobba i uppförsbacke under hela matchen. Skara HF hade sedan övertaget om matchen och gick segrande ur länsderbyt 32-29 (17-10).

Första halvleken: Skövde HF inleder med att ledning 0-1, 1-2 Skara går till 3-2 Skövde utjämnar till 3-3 Skara gör 4-3 sedan byter lagen mål med varandra fram till Johann ”Flygel” Flygelholm gör 8-7 och Skara har 10-7.

Skövde reducerat på straff av Matilda ”Foppa” Forsberg 10-8 sedan är det fördel Skara som har femmålsledningarna Moa Andersson som kastar bollen i öppet mål.

Andra halvlek: Skövde gör två snabb till 17-15 av Elma och Britta sedan händer något missade passningar tappade bollar som Skara utnyttjar och går upp till 21-15.

Därefter jämt spel och målmässigt mellan lagen fram tillspelade 50.00 då Foppa sätter 26-24, Skara går till 29-25 men Skövde vill inte släppa ifrån sig matchen 29-27 chans nå närmare men det vill sig inte riktigt har så även 30-28 och 31-29 innan Skara gör slutresultatet 32-29 tid 59.17.

Matilda Forsberg toppar just nu skytteligan med 33 gjorda mål och MEP poäng 14.97 efter fem omgångar i en haltande omSHE

Nästa lördag spelar Skövde HF borta i ATG Svenska Cupen mot Lödde Vikings HK

Sedan väntar ett mästerskapsuppehåll och Skövde HF spelar inte igen förrän den 24 november när VästeråsIrsta HF kommer på besök.

Uppdaterad  2022-10-16 00:49