2023-03-16

Förlust i Nacka bollhall för Skövde HF

I onsdagskvällens match hade Skövde HF chansen att säkra en hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Även Skuru IK var ute efter att säkra hemmaplansfördel i kvartsfinalerna.
Skuru vinner matchen med 37-31 (20-16) och avancera till fjärdeplats i tabellen,

Skövde HF började bra med att ha ledning 4–3, sedan kunde Skuru vände till ledning med 7–4.  Efter det låg de före med några mål och hade som mest sex bollar upp 16-10. Skövde hämtar in till 16-13 och i paus stod det 20–16. Skövde hade framgång med sitt sju mot sex-spel som gjorde att de kunde krympa avståndet till vilan.

I den andra halvleken skapar sig Skuru ett övertag med vassa kontringar genom att störa Skövde och gå till en åtta målsledning 30-22 vid spelade 42.46, Skövde stretar emot och håller spelet jämt till slutsignalen 36-31.

– Vi är inte nöjda med vår insats mot Skuru, men nu får vi ladda om för att möta Önnered och göra allt för att vinna, sedan får vi se vad som väntar i ett slutspel där vi ska komma väl förberedda, säger SHF-tränaren Daniel Birkelund till SLA.

Uppdaterad  2023-03-16 01:00