2022-01-09

Förlust mot VästeråsIrsta!

Det var inte mycket som stämde i dagens match mot VästeråsIrsta. Skövde kämpade men lyckades inte rå på VI som vann med 33-25(19-14).

Skövde HF startade upp efter nyårsmatchen igen och mötte idag VästeråsIrsta i Västerås. Skövde presterade ok framåt i första halvlek men släppte för många bollar bakåt och halvtidsresultatet 19-14 var rättvist. Det tunga skyttet från nio meter var svårstoppat och samarbetet försvar målvakt funkade inte alls. Britta Jakobsson van Stam och Melina Pilav gjorde en fin halvlek och stod för mer än hälften av målen framåt tillsammans.

I andra halvlek kämpade Skövde för att komma ikapp men Västerås hade matchen i sitt grepp. När ca 14 minuter var kvar av matchen testade Daniel Birkelund en uppställning på nio meter med Örtemark, Andersson och Sahlin Wallenius som var kvick och var kämpig för Västerås. Skövde kom nära och ett fyramålsunderläge kunde blivit tre mål men istället vände västerås till övertag på fem mål. Slutresultatet 33-25 till Västerås var rättvist och Skövde HF får åka hem och ladda inför returmötet i Skövde Idrottshall på lördag 15:00 i Idrottshallen.

Värt att nämna var att både Tindra Sahlin Wallenius och Emma Andersson fick göra sina första mål i SHE idag. Tindra i ett fint avstämt skott och Emma som kastade i öppet mål när Västerås spelade utan målvakt.

I Skövde vann Elma Örtemark pris som bästa spelare i och i Västerås fick M6:an Viktoria Högström Unell priset.

Uppdaterad  2022-01-09 18:41