2023-05-22

Försäsongen är igång!

Foto: Viktor Ljungström

Efter ett välbehövligt och välförtjänt uppehåll startade elitlaget i dag sina förberedelser inför säsongen 2023-2024. I den anledning vill vi gärna presentera hur tränarteamet, utöver huvudtränare Daniel Birkelund, kommer se ut för kommande säsong.

Magnus Hultberg, som har spelat en oerhört viktig roll och lagt ner extremt mycket tid genom de tre sista åren, kommer inte ingå i teamet den här säsongen. Magnus har valt att ta en paus från det att vara daglig involverad som tränare för att lägga mera tid på sitt civila jobb och sin familj. Han kommer givetvis bli saknat, men vi är framförallt tacksamma för allt han har bidraget med i dom här tre säsongerna.

Då är det desto mer glädjande att Stina Karlsson, som kom in i teamet inför förra säsongen, kommer vara med som assisterande tränare även kommande säsong. Stina kommer vara fysisk närvarande på träning 1-2 gånger per vecka och också bidra i match-coachningen. Hon kommer i första hand jobba med teknisk och taktiskt utveckling, både på individuell och kollektiv nivå.

Vi är också mycket nöjda med att ha gjort klart ett avtal med Hugo Gustavsson som ny assisterande tränare för elitlaget. Hugo kommer senast från rollen som Akademitränare, där han ledde våra 06’or till en fin femteplats i USM. Hugo kommer delta på dom flesta träningar och matcher, och kommer även bidra mycket i analysarbetet.

At Christian Grönblad fortsätter i rollen som målvaktstränare för elitlaget är vi också mycket glada för. Med sin smittsamma energi och sitt stora hjärta har han varit en mycket stark bidragsgivare i de framgångar vi har lyckas skapa dom sista två säsongerna. Med kontinuitet i denna rollen tror vi det finns riktigt bra förutsättningar för att målvaktsparet för nästa säsong, Emma Andersson och Josefine Gundersen Lien, kommer prestera på en hög nivå.

Tränarteamet för elitlaget kommer jobba i nära samarbete med tränarna i Skövde HF Akademi och det ledarteamet kommer presenteras i egen artikel inom kort.

Uppdaterad  2023-05-22 16:46
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna