2022-03-10

Första halvlek fällde Skövde

Foto: Malin Dahlgren

Skövde HF inledde ok mot Kungälvs HK i kvällens match för Ukraina men Ok första 10 minuter räckte inte för att rubba Kungälvs HK. 310 personer visade sitt stöd för Skövde HF och de på flykt i krigsdrabbade Ukraina. Matchresultatet skrevs till 27-34 (11-17).

Efter kort tid i första halvlek tar Kungälv några måls ledning och Skövde gör för många tekniska fel för att kunna ta ikapp försprånget. Ingen presterar i laget och en kollaps ger Kungälv en sex måls ledning till halvtidspausen.

Andra halvlek bättre

I andra halvlek gör Daniel Birkelund flera taktiska byten och försvarsspelet ändras vid flera tillfällen. Punktmarkering, Två punkt och 5-1 provas samt 7-6 i anfallsspelet. Det ger resultat och Skövde kommer närmare och närmare. Med ca fem och halv minut kvar av matchen har Skövde nästan kommit ikapp och ligger under med 27-30. Mycket som ett resultat av inbytet av Melina Pilav som gjorde sex mål på åtta försök i andra halvlek. Men när det skulle bli två mål och riktig nerv så blev det som det mesta denna kvällen. Skotten hamnade utanför istället för innanför målramen. Några misslyckade avslut från Skövde och samtidigt sätter Kungälv sina lägen och så rann det iväg igen till slutresultatet 27-34.

Ett stort tack till publiken och trummisarna som verkligen skapade känslan att det skulle gå att ta ikapp underläger i andra halvlek.

I Kungälv fick Mia Lagumdzija pris som matchens lirare

 

I Skövde HF gick samma pris till Natalie Wästefors

Priset delades ut av Jimmy Forsberg från Lindströms Bil.

Summan pengar som kommer skänkas till UNHCR presenteras under torsdagen.

Uppdaterad  2022-03-10 00:26
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna