2022-09-25

Gruppseger i Gjensidige USM F18

Skövde HF tar även hem tredje gruppspelsmatchen för att besegra HK Ankaret med 16-14 (6-6). Skövde slutar som gruppsegrare och är klara för steg 3.

En match där det redan var klart att Skövde HF och HK Ankaret går till steg 3 som spelas i 7-8 januari 2023.

Första halvlek är en jämn och målsnål tillställning där lagen växelvis byter ledning och slutar 6-6.

Andra halvlek är något mer målrik där HK Ankaret kan gå till övetaget 6-8 och Skövde får jobba upp sig till 9-9 (30.24) efter straffkast av Tilde Sjöberg. Skövde HF kan sedan gå upp till tvålmålsöverläge 13-11 (40.35) för sedan hålla det matchen ut och vinna med 16-14.

Julia Andersson säger till hemsidan: ”Vi är nöjda med helgens insatser och avancemanget till steg 3.
Vi har fortfarande delar i vårt spel som vi jobbar på att få ihop men överlag levererar vi fina prestationer på planen, både i anfall och försvar.
Jag är framför allt nöjd med den bredden vi får till i vårt spel. Vi gör mål från alla positioner och är ”farliga” över hela banan, vilket blir avgörande i sista matchen där det står och väger lite.
Riktigt inspirerande att vi nu har lång tid på oss att jobba vidare inför steg 3 som spelas i januari.”