2020-10-19

Handboll för alla utvecklar Skövde HFs verksamhet

Skövde HF utvecklar sin verksamhet

Skövde HF vill verka för att fler blir aktiva i handboll och att vår idrott är tillgänglig för alla. Därför tar Skövde HF idag ett stort steg i att bredda sin verksamhet genom att öppna upp för att fler människor ska få möjlighet att utöva handboll under föreningens paraply.

Som ett stort steg i föreningens Vision 2022 och #viställerupp, planerar föreningen att introducera handboll för människor med intellektuell funktionsnedsättning under namnet Handboll för Alla – Världens lyckligaste familj!

Ambitiösa mål med satsningen

Skövde HF vill skapa de bästa förutsättningarna för de människor som ofta står utanför handbollens härliga värld. Det långsiktiga målet med satsningen är att kunna erbjuda seriespel och även ett potentiellt landslagsspel för en grupp människor som endast får se handbollen från läktaren i dagsläget i Skövde och stor del av gamla Skaraborg.

Ambitionen med projektet som för Skövde HF:s del leds av Fanny Eriksson, verksamhetsansvarig Skövde HF, är att under våren 2021 inleda med prov-på-tillfällen tillsammans med ledare och spelare från andra föreningar som har erfarenhet från denna form av handboll.

Samverkan med andra föreningar i Skövde är också del av ambitionen då vi tillsammans blir starkare i att kunna erbjuda en kvalitativ handboll för de deltagande.

Fanny Eriksson om satsningen
– För mig betyder det otroligt mycket att klubben väljer att göra denna satsningen. Jag har tidigare erfarenhet från Stockholm då jag var med under en period med det härliga gänget som nu huserar i IFK Tumba.
– Allas lika värde är något jag brinner för och med tanke på att dagens samhälle som i flera fall är väldigt exkluderande känner jag med det här initiativet att Skövde HF tar steg i rätt riktning för en framtid för alla. och det är jag stolt att vara en del av.

Viktiga samarbetspartners hjälper till men fler behövs

Satsningen kräver resurser och Skövde HF söker efter samarbetspartners som vill skapa de bästa förutsättningarna för alla deltagare. Skövde Kommun är en viktig partner och våra #viställerupp-partners Volvo Group Trucks Operations, Skövdebostäder och Skövde Energi ger oss en bra start.

 

Danska Lykkeligan vill hjälpa till

I Danmark har man kommit långt med parahandbollen. En nationell liga har startats av Rikke Nielsen och det finns nu 70 föreningar och 1200 spelare i ligan.

Rikke Nielsen om Skövde HFs satsning

– I LykkeLiga samler vi på positive oplevelser og fællesskaber, og vi elsker at Skövde HF er blevet inspireret til at starte håndbold op for denne fantastiske målgruppe. Kæmpe High Five!
Det betyder en kæmpe forskel for familierne med børn med udviklingshandicap. Vi glæder os til at samarbejde med Skövde HF.

Prova-på-tillfällen med start i Januari

Skövde HF tar med detta ett stort kliv mot att bli en bredare förening som inkluderar fler människor i handbollen. I Januari genomförs första prova-på-tillfället som självklart är riktat mot både tjejer och killar. Vi hoppas många vill komma och prova på handboll för alla!

Vill du vara med?
Vill du vara med och prova? Eller vill du engagera dig som ledare? Kanske bli sponsor till satsningen? Anmäl ditt intresse här: Handboll för alla

Fanny tar kontakt med dig så vi kan hjälpa dig vidare.

Pressrelease Handboll För Alla

Handboll för alla
Uppdaterad  2020-10-19 07:32
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna