2023-10-31

Helgens matcher i F16 och F15

Skövde HF F16 och F15 spelade under söndagen matcher hemma i Skövde Idrottshall och så väl på bortaplan.

I F15 Väst 1 var Skövde HF Röd och spelade i Jönköping där de mötte IF Hallby HK (två lag f2008) resultat 19-17 (9-7). En match där Skövde hade ledning till större delen i första halvleken innan strax före halvtid gick Hallby till ledning och pausvilan 9-7. Andra halvleka jämn rakt igenom och Skövde gavs inte chans att komma ikapp och kunna gå för, matchen skrivs till 19-17.
Målskyttar Skövde HF Röd: Thila Forsberg 7, Moa Hagbohm 3, Tindra Andersson 2, Nora Cederkvarn 2, Victoria Karadag 2 och Emilia Nilsson  1.
Resultat/Tabell:

I F16 Väst  Sydöst 2 spelade Skövde HF 2 hemma och hade att möta Eksjö BK (två lag f2008) resultat 25 13 (10-4). En match som Skövde förde från start till slut och det var ingen större kamp halvtid 10-4, Den andra halvleken var Skövde överlägsna som de vann med 15- 9 och slut 25-13. Skövde kunde spela runt på 15 spelar (två målvakter) mot Eksjö endast hade nio spelare tillgängliga varav en var målvakt.
Målskyttar Skövde HF: Tindra Andersson 5, Victoria Karadag 5, Jacqueline Sanchez Johansson 5, Agnes Florin 3, Vilma Fredh 3, Nora Cederkvarn, Klara Hagvall och Emilia Nilsson i vardera.

Skövde HF F08 vidare till steg 3 USM F16. Foto: Sabina Cederkvarn
Skövde HF F08 Foto: Sabina Cederkvarn

F16 Väst 1 så var Skövde HF 1 i Västra Frölunda, Arena ÖHK Gbg Brandservichallen där de mötte Önnereds HK Grön, resultat 16-28 (8-10).
Skövde spelade med ett rent lag födda 2007 medans Önnered hade ett blandat lag med 07/08.
Första halvleken var det jämnt spel där Skövde hade ledninngen från start och kunde sedan gå till halvtid med 8-10. Den andra halvleken så var  Skövde överlägsna och efter spelade 37:48 hade ledning 12-17,  för att sedan vid spelad 45:22 ha en tiomålsledning 14-24. Sista fyra minuterna 2-4 och för att slutföra till 16-28.
Målskyttar Skövde HF: Ella Kari-Koskinen 11, Meja Norrgård 6, Emma Gustavsson 4, Jasmine Krayem 3, Filippa Johansson, Engla Khalaf, Greta Kättström och Ella Niva 1 vardera.