2022-12-06

HF Somby/Skövde föll mot seriesegrarna

Foto: Viktor Ljungström

HF Somby/Skövde föll i den tuffa drabbningen mot seriesegrarna IF Hellton Karlstad i Skövde Idrottshall på tisdagen. Matchen mellan de båda lagen i division 2 Väst Norra Dam slutade 25-30 (10-13).

Så var matchen:

Första halvlek: IF Hellton Karlstad tar en ledning med 0-2 HF Somby/Skövde vänder till 3-2 sedan går IF Hellton fram till 3-5, Somby/Skövde hakar på det ett par bollars försprång för Hellton 7-10 vid tid 19.10 tills att Somby/Skövde kan utjämna 10-10 vid spelade 26.20. Sista tre minuter är inte lyckosamma för Somby/Skövde då Hellton gör tre raka mål till halvtidsresultatet 10-13.

Andra halvlek: Hellton rycker snabbt fram till en fem målsledning som de inte släpper hur än Somby/Skövde kämpar på för att komma ikapp närmast är de underläge med fyra mål och IF Hellton har som mest åtta måls ledning 52.57. Somby/Skövde ger dock inte tappat utan kan snyggt vinna sista sju minuterna med 4-1 och slutresultatet fastställs till 25-30.

Julia Andersson kommenterar matchen med:
– Jag är nöjd med sättet vi tar oss an matchen idag. Vi kämpar matchen igenom trots underläge och viker aldrig ner oss, vilket är starkt. Det finns också mycket positivt att ta med, både från anfallet och försvaret, även om vi inte lyckas hålla nivån hela matchen igenom. Vi får till vårt anfallsspel mer och mer för varje match, där vi många gånger spelar oss till riktigt fina lägen. Nu väntar ny lottning inför vårens seriematcher i division 2, det ska bli spännande att se hur vi står oss mot de lagen.

Det här betyder att HF Somby/Skövde slutade på tredje plats.

Uppdaterad  2022-12-07 14:18
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna