2023-11-18

HF Somby/Skövde fortsätter med en ny seger i Dam Väst 2

På lördagseftermiddagen tar HF Somby/Skövdes sin sjätte seger på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan. HF Somby/Skövde vinner bortamatchen mot Kärra HK med siffrorna 23-28 (11-13).

Inledningen av matchen så gör HF Somby först målet och Kärra vänder till ledningen 2-1, sedan är det Somby som håller i taktpinnen och går till 5-9 vid spelade 18:43.  Somby kan sedan öka på till 7-12 efter spelade 25:21 för att sedan tappa till 10-12 efter 28:18, för att sedan gå till halvtid med 10-13.

Efter 34:14 i den andra halvleken så är ställningen 12-16, fyra mål upp till 14-18 för att Somby sedan tappar till 17-19 vid spelade 41:32. Sedan öka för att öka på med en sexmåls ledning till 21-27 vid 55:47. Sista fyra minuterna jämt och slutställning blir 23-28.

Hemsidan frågade Coach/Tränare Julie Aspelund Berg. Ser att ni har övertaget matchen igenom mot Kärra och kan vinna med 5 bollar! Vilka  kommentarer har du om matchen?

– Ingen skön match av oss, men stabilt bakåt. Vi kommer till många fina lägen i både 1:a och 2:a fas, men bränner alldeles för mycket. Vi gör det lite för svårt för oss själva i stundtals, men styr ändå matchen hela vägen och vinner med god marginal. Bra kämpat!

Notis: Kärra HK är samarbetsförening med Kärra HF i allsvenskan.

Nästa motstånd för HF Somby/Skövde är Backa HK, matchen spelas fredag 24 november kl. 19.30 i Skövde Idrottshall.

På länken matchprotokoll, finns arbetsprotokoll och matchprotokoll.

Uppdaterad  2023-11-18 20:20