2023-03-11

HF Somby/Skövde gick obesegrade genom Dam 2 Väst KS2

Foto: Viktor Ljungström

Seriesegern var klar HF Somby/Skövde innan lördagens match mot HK Lidköping som hade att spela för att ta poäng och spel i div 2 säsongen 2023/24. Somby spelade för att gå obesegrad genom serien. Halvtidsvila med med 15-11 för att matchens slutresultat blev 31-31.

Första halvlek är jämn spelmässigt mellan lagen och de byter mål med varandra fram till 10-10 då HF Somby gjorde ett försvar och spelryckt och kunde gå till pausvilan 15-11.

I den andra halvlek har Somby övertaget i tio minuter ledning med 21-18. HK Lidköping jobbade sig in i matchen fram till 23-23, tack vare gott försvarsspel och målvaktsspel av Linnéa Claelsson (tid 44.50).
HF Somby har 28-26 dock sista åtta minuter står fördel HK Lidköping då Somby stressar för myckt som ger teckniska fel var bollen går HK Lidköping som spela fram till matchens slutresultat 31-31.

Lidköpings tränare Tobias Nordendorph kommenterade matchen till NLT
– En fantastisk prestation. Tjejerna är så värda att spela division 2 nästa säsong. Nu är vi redo för större utmaningar kommande säsong.

Julia Andersson: – Sista omgången i kvalserien och med en säkrad förstaplats hade vi fokus på förberedelser inför kommande playoff-spel samt USM. Vi står inför en tuff utmaning med 6 matcher på 7 dagar vilket gör att vi behöver se till att hålla många spelare igång och fördela speltiden på ett smart sätt.
Detta gör att vi idag inte får till vår prestation fullt ut. Vi byter runt mycket, framför allt på 9M och vet att detta kommer att påverka matchbilden. Vi pratar mycket om att ge oss själva en bra känsla inför kommande viktiga matcher och plockar med oss en del delar i vårt spel som vi inte lyckas få till idag, tillsammans med delar vi lyckas bra med.
Vi får ett litet ryck i första halvlek som vi ska kunna förvalta på ett bättre sätt, sista delen på matchen blir tight och vi tappar udden lite i vårt försvarsspel och anfallsspel.

Nu väntar som sagt ett tätt spelschema med en första playoff-match borta där datum fortfarande inte är fastställt (troligtvis tisdag 14/3 eller onsdag 15/3 kommande vecka).

Sedan åker vi ner till Löddeköpinge för att spela steg 4 Gjensidige USM, med totalt fyra matcher över lördag och söndag 18-19/3.

Sedan hem och ladda om inför ny playoff-match tisdag 21/3. Bästa laget från playoff-matcherna kniper en kvalplats till div 1.

Information om kvalet från handbollsförbundet väst: ”Förkvalet kommer att genomföras som en kvalserie mellan 2:an i Uppflyttningsserien och de två 1:orna i kvalserierna. Förkvalet spelas då med enkelmöte = två matcher per lag.

Vinnaren av förkvalet möter lag 10 i Dam 1 Södra i Direkt Off. Direkt Off spelas i bäst av tre matcher. Direkt Off match 1: 25-26 mars Direkt Off match 2: 1-2 april Direkt Off match 3: 19-10 april (reservdatum 15-16 april)”

Uppdaterad  2023-03-11 21:09
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna