2024-01-30

HF Somby/Skövde hänger på i toppen av Dam 2 Väst

HF Somby/Skövde kunde på tisdagskvällen vinna den inställda matchen (söndag) mot Kärra HK. HF Somby öppnade starkt i första halvlek och gick till halvtidsledning med 17-13. Den andra halvleken blir tuffare med kamp in i slutminuten som till slut ger vinst för HF Somby/Skövde med 30-28.

HF Somby öppnar matchen med starkt försvar och målvaktsspel vilket ger 3-0, 4:03 då tar Kärra HK, timeout. HF Somby behåller sitt övertag och går till 7-2 vid spelade 10:50 och som mest 10-3 efter spelade 14:46. Kärra HK hittar in i matchen och når 13-11 (25:25) med mål av Ketsia Mumbongo, då väljer HF Somby att ta timeout vid 25:38. Det ger effekt som Somby för ett övertag och kan gå till pausvilan med 17-13.

Andra halvlek öppnar Somby och går till 20-14, 21-15, och kan hålla försprånget, trotts att Ketsia Mumbongo får lussa lite med försvaret i Somby. Vid ställningen 27-23 (48:23) får Kärra HK  ett till dömt 7-m kast som Nellie Karlsson blockar. Ella Larsson Nyqvist kan sedan göra 28-23 (49:09) för HF Somby och sedan hämtar Kärra in till 28-26 (51:59) av Ida Bengtsson.
Sista tio minuterna är en kamp och vid 55:49 tar HF Somby timeout, vid 57:34 så gör Ketsia Mumbongo 28-27 till Kärra HK. Sedan vid 58:13 så gör Ylva Magnusson 29-27 för HF Somby, 59:39, 29-28 till Kärra HK genom Johanna Einarsson. Sedan kan HF Somby göra 30-28 (59:52) av Ella Larsson Nyqvist som fastställer slutresultatet.

Christina Grönblad säger: – Matchen blev flyttad tills idag (tisdag) då Kärra hade många spelare sjuka i söndags.
– Idag får vi en fin start med många fina räddningar av Filippa Gustafsson. I anfallet får vi till ett fint anfallsspel med bra bollsläpp.
I andra halvlek kommer Kärras nummer 11 Ketsia Mumbongo igång ordentligt med både skytte och genombrott. Samtidigt så har vi inte riktigt skärpan med oss i anfallet och missar lite för många lägen och passningar.
Matchen blir tajt hela andra halvlek där vi med en härlig inställning ändå får med oss 2 poäng.
– Jag tycker att Filippa Gustafsson gör en av sina bästa insatser den här säsongen i mål. Väldigt glädjande att våran målvakt Nellie Karlsson är tillbaka efter en jobbig skada. Nellie går in och stänger ner en straff i slutet av matchen i ett läge där det står och väger. Enormt viktigt!!

Matchens lirare i Kärra HK, Ketsia Mumbongo, Rriset skänkt av artbyleo&larsson. Foto: Cege.
Matchens lirare i HF Somby/Skövde, Filippa Gustavsson . Priset skänkt av artbyleo&larsson. Foto: Cege.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, HF Somby/Skövde på tredje plats och Kärra HK på fjärde plats.

Torsdag 1 februari, kl. 19.00 spelar HF Somby/Skövde borta mot KFUM Trollhättan.

Uppdaterad  2024-01-31 01:45