2023-03-21

HF Somby/Skövde lyckades inte ta sig vidare i kvalspelet

Foto: Viktor Ljungström

HF Somby/Skövde räckte inte till mot HK Önnerediterna i förkvalet till division 1. HK Önnerediterna var det starkare laget och fortsätter kvalet till div 1, matchresultatet skrevs till 25-28 (16-11).

HF Somby/Skövde inleder starkt och tar ledning med 4-0, Önnerediterna hämta in till 7-6 vid spelade  13.59, HF Somby/Skövde kan sedan gå till ledning med 12-9 (24.33) för att sista fem minuterna av halvleken gå till pausvilan med 16-11.

Andra halvlek tar HK Önnerediterna matchen och spela hem gruppsegern för vidare kval till div.1

Coach/Tränare Julia Andersson säger till hemsidan. – Trots besvikelsen man såklart känner nu i efterhand är jag ändå stolt över tjejerna att vi lyckas ladda om och hitta energi och motivation till att gå ut och försöka göra en riktigt bra match, efter en tuff USM-helg.

Det är inget som sker per automatik utan kräver rätt mycket av spelarna. Vi får en kanonstart på matchen. Håller oss till det vi avtalat på förhand. Vi jobbar noggrant med detaljerna i vårt försvarsspel och går till det riktigt bra i kombination med bra träff i målvakts- och kontringsspelet.

I andra halvlek börjar vi gå ifrån det vi avtalat och det som fungerat bra i vårt försvarsspel tidigare. Vi lyckas inte riktigt lösa deras samarbete mellan 9m och m6 vilket gör att de får några snabba mål och redan efter 5 minuter har de krympt den ledningen på 5 mål vi har i halvlek till enbart 1 måls ledning.

Det skapar en stress i vårt spel vilket leder till lite tekniska fel och några missar bakåt. Önnerediterna fortsätter trumma på och efter 6 raka mål tar de över ledningen, som mest leder de med 3 mål. Vi lyckas aldrig riktigt få grepp om matchen igen i andra halvlek, vilket känns frustrerande efter en sådan fin första halvlek.

Förlusten innebär att HF/Somby nu spelat färdigt för säsongen. Kvar återstår två veckor med träning och juniorseriematcher innan Akademi 1 går på lite ledighet.

Uppdaterad  2023-03-21 22:33
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna