2023-11-07

HF Somby/Skövde övertygar på nytt mot KFUM Trollhättan

Foto: Viktor Ljungström

HF Somby/Skövde hade inför kvällens match i Dam 2 Väst att möta KFUM Trollhättan sjua i tabellen. Det visade sig tidigt i matchen att det inte skulle bli någon större omöjlighet att besegra motståndaren. Med ett gedigert spel i så väl anfall och försvar spelades matchen hem med 30-20 (18-9).

Inledningsvis känner lagen på varandra men ganska snabbt gå Somby till ledning med 4-2 för att sedan kunna utöka till 9-3 efter spelad 16:01. Somby trummar på med bra försvar och målvaktspel av Filippa Gustavsson som ger laget att snabbt kunna ställa om till anfall och kontringsspel.
Halvtidsresultatet skrivs till 18-9.

Filippa Gustavsson. Foto: Viktor Ljungström

Andra halvleken fortsatt stabilt i försvaret och säkert målvaktspel av Ella Sparre gör att matchplanen hålls det blir aldrig någon nerv i matchen. Som mest har Somby en ledning med tolv mål 26-14 och så även 29-17, sista fyra minuterna några tekniska fel och missförstånd mellan spelarna gör att Trollhättan kan hämta in till slutresultatet 30-20.

Coach/Tränare Julie Aspelund Berg säger till hemsidan: – Jag är nöjd över vad laget presterar i det kollektiva spelet så väl i anfall som försvarsspel och alla spelare gör vad som förväntas av dem, samt att några visar också framsteg och god attityd i matchen.

På tabell, gå till spelade matcher, klicka på matchen så ser ni arbets och matchprotokoll, klicka för att ladda hem aktuellt protokoll. 

Uppdaterad  2023-11-07 23:34
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna