2023-02-04

HF Somby/Skövde tog en ny seger mot Tibro HK

HF Somby/Skövde går fram som en ångvält för tillfället. På lördagen blev det ännu en seger när de mötte Tibro HK i Tibro Sporthall med slutresultatet 28-33 (15-15). HF Somby/Skövde har nu fyra segrar i följd i division 2 Väst KS 2 Dam.

HF Somby/Skövde går fram till en 5-2 ledning som Tibro HK kan kvittera till 8-8 för sedan ta ledning med 10-8. HF Somby/Skövde kvitterar till 11-11 för att även ta ledning 14-12 men Tibro kan kvittera till 15-15 29.24 innan pausvilan.

Andra halvleken så har Somby ett litet övertag fram till Tibro kan kvitterat 20-20 vid spelade 40.13, sedan kommer ett ryck av Somby som går till ledningen 23-20  och släpper sedan inte fram Tibro och spela matchen med segern 33-28.

Coach/Tränare Julia Andersson kommenterar: Ett ryck sista 10 min av matchen gör att vi kan dra ifrån och vinna med 5 bollar, men det satt långt inne idag och Tibro bjuder upp till kamp hela matchen igenom.
Filippa som är tillbaka i målet gör en bra match och Vera gör hela 9 mål, både genom fint kontringsspel och skarpa avslut i sina kantlägen.

Nu laddar vi om inför att kvalserien vänder mot Trollhättan nästa söndag 12 februari 16.45 i Trollhättan.

Uppdaterad  2023-02-04 21:58