2023-02-26

HF Somby Skövde tog hem segern mot Skara HF U

HF Somby Skövde tog en stark seger när de vann mot Skara HF U i division 2 väst KS 2 dam i handboll på söndagen med 28-27 (17-12).

Första halvlek: Inledningsvis är det jämt spel mellan lagen, efter 15 spelade minuter har HF Somby fått ett övertag 10-5. Skara HF hämtar in till 11-9, HF Somby hämtar nya krafter och går till pausvila med 17-12.

Andra halvlek: HF Somby går stark fram till en sjumålsledning 20-13 (34.11) Skara HF tre snabb 20-16, jämt spel fram till 46.47 då Skara HF hämtat upp till 23-21. HF Somby går till ledning 27-24 som Skara HF hämtar in till 27-26 sista två minuterna är en kamp så tillslut tar HF Somby hem matchen 28-27.

I Skara HF fanns två spelare som ställde till med problem för HF Somby det var målvakten Elvira Dahlstrand och högernian Isabelle Sand.

Coach/Tränare Julia Andersson säger till hemsidan. – Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi ganska tidigt får ett bra grepp om matchen. Vi står bra bakåt och Skara får jobba hårt för sina mål. Dessutom har vi fint kontringsspel både i första- och andrafasen. Vi går till halvlek med ledning 17-12 och pratar om att fortsätta jobba på lika fint bakåt.

I andra halvlek får vi dock snabbt lite problem i anfallsspelet och får inte riktigt samma träff bakåt, framför allt på Skaras högernia som ligger bakom mycket i spelet. Skara klivet ut lite högre i försvaret och går stundtals ut på punkt vilket stör rytmen i vårt anfall och vi blir lite stillastående.

Vi lyckas dock kriga oss till några viktiga mål och lyckas hålla ledningen hela halvleken igenom.

I och med seger säkrar vi förstaplatsen i vår kvalserie vilket innebär att det nu väntar playoff-spel för att försöka nå en kvalplats till div 1. I play-off spelet möter vi 1:an i kvalserie 1 samt 2:an i uppflyttningsserien, där vinnaren får en kvalplats till div 1.

HF Somby/Skövde tar sig an HK Lidköping i sista matchen hemma lördag 11 mars 14.00.

Uppdaterad  2023-02-26 20:41