2023-09-18

HF Somby/Skövde vann enkelt i seriepremiären av div. 2

HF Somby/Skövde hade inga problem i seriepremiären att besegra gästande IK Baltic. En stark första halvlek satte grunden och den andra halvleken kunde spelas av 33-22 (21-12).

HF Somby/Skövde hade i seriepremiären att möta IK Baltic som är sammanarbetsförening till IK Baltichov och spelar i div 1 södra. HF Somby/Skövde visade från start att det är skillnad på att vara sammanarbetsförening mellan elitförening och div. 1 förening.

HF Somby/Skövde rivstartade med att gå till en 3-0 ledning men IK Baltic fick 5-3 kort därpå, HF Somby gick sedan fram till 12-4 via starkt försvar och målvaktsspel innan Baltic gör 12-5. Resterande del av halvlek görs målen växelvis och HF Somby leder som mest med 20-10, 21-11 innan sista minuten då HF Somby drabbas av dubbelutvisning 29.16 och 29.37 så hinner Baltic med att göra halvtidsresultatet 21-12.

Andra halvlek till trots två spelare mindre i inledning rycker HF Somby till sig en tio målsledning 24-14 på sju minuter. Sedan har laget bara att spela av matchen med sitt stabila försvarsspel och målvaktspel som ger ett flertal klar kontringar med mål i både första och andra läge.

HF Somby/Skövde vinner matchen med sitt kollektiva uppträdande i så väl försvar/målvaktsspel då samtliga spelare är delaktiga. Målvakterna Filippa Gustavson första halvlek och Ella Sparre andra halvlek spelar stabilt med finna utkast vid kontringsläge som är avgörande. Framhållas kan Isabell Sand Medin med sina avslut och målskytte samt Ella Larsson Nyqvist som styr försvarsspelet och med klass  av läckra mål och att sätta sina medspelare till bra lägen.

– Coach/Tränare Christian Grönblad vill framför allt framhålla det kollektiva spelet och uppträdandet matchen i genom som ger goda förutsättningar inför kommande helgs USM spel steg 1 i Halmstad.

Uppdaterad  2023-09-19 15:22