2023-01-18

HF Somby/Skövde vann första matchen i Dam 2 Väst KS2

Foto: Viktor Ljungström

HF Somby/Skövde vinner först matchen i Dam 2 Väst KS2 mot HK Lidköping med 38-25 (14-12).

HF Somby tar snabbt ett övertag genom två snabba mål via Mia Kvitthyll, HK Lidköping kan sedan kvittera till 4-4, HF Somby går fram till 5-11. HK Lidköping jobbar upp sig och når 12-14 vid halvtidsvilan.

Andra halvlek jämn i inledning till 40 minuter är spelade och HF Somby har 16-23 och sedan släpper de inte in HK Lidköping i matchen för att ta hem segern med 38-25.

Noterbart är att samtliga 11 spelare (ej Mv) noterar sig som målskyttar.

Julia Andersson säger: – Härlig seger borta mot Lidköping efter en övertygande andra halvlek. Vi får en fin start på matchen och leder efter 17 minuter med fem mål efter fint försvarsarbetet och lyckade kontringar. Vi kommer dock in i en svacka i slutet på första halvlek där vi släpper in Lidköping i matchen igen efter lite trevande försvarsspel. Andra halvlek fortsätter sedan något skakigt inledningsvis men några minuter in i halvleken hittar vi tillbaka till vårt försvarsspel och framför allt vårt tålamod i anfallsspelet. Det fina försvarsspelet ger också möjligheten till Emma att få en hel del räddningar i mål som vi kan utnyttja i våra kontringar. En bra match överlag där jag är extra nöjd med att vi fortsätter att springa och jobba hårt hela andra halvlek igenom.

 

Måndag 23 januari 19.30 spelar HF Somby/Skövde borta mot Skara HF U.

 

Uppdaterad  2023-01-18 22:39
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna