2020-08-30

HF Somby trea i Elit, Skövde HF 2 tar hem segern i Annliz Cup F16

Skövde HF 2 tar hem segern i Annliz Cup F16 klass 2. Stort grattis till alla i laget för en väl genomförd cup!

Skövde HF 2 besegrade Kungälv i matchen om förstaplatsen med hela 20–8.

F16 klassen 2 mest 05:or men också en del 04:or och nyttigt att spela mot mer fysiska spelare. Fyra bra matcher med riktigt bra målvakts- och försvarspel. Säger Johan Green till hemsidan.

HF Somby som i huvudsak består av juniorspelare födda 2002/2003 och är Skövde HF:s utvecklingslag inledde på fredagen med att förlust mot GF Kroppskultur med 21–26.

På lördagen ställdes sedan HF Somby mot Tumba och här blev det vinst med 26–22.

I lördagens andra match väntades sedan Hellerup IK. HF Somby hade ledningen i paus med en boll, men i andra vände danskorna och vann med 28–18.

– Vi matchade dem bra i 45 minuter innan det blev lite kollaps, säger Fanny till SLA

Hellerup IK från Danmark vinner gruppspelet Resultat/Tabell men i placeringsmatchen om 1:a och andra plats så står GF Kroppskultur som vinnare efter seger med 29-23,  HF Somby vinner placeringsmatchen två mot Tumba med 27-18.

I F16 1-klassen fick matcher strykas för att minska belastningen på spelarna.

– Vi pratade igenom läget med lagen, vilket gjorde att Skövde HF inte mötte Lugi, Spårvägen och Gustavsberg spelade inte mot varandra, liksom Kungälv och Torslanda, säger Fanny Eriksson till SLA.

Skövde HF 1 slutade på en andra plats efter Lugi HF, tre vinster en oavgjord och en förlust.

Johan Karlsson säger till hemsidan: Väldigt nyttiga matcher för oss mot bra motstånd där vi fått möjlighet att testa lite nytt offensivt försvarsspel och där många tjejer fått chansen att spela match. Visst fanns det en viss ringrostighet med tanke på att vi inte spelat några matcher sedan början av mars och därav lite fler tekniska misstag än normalt. Kvaliten har ändå blivit bättre och bättre allt eftersom vi fick några matcher i benen och vi ser med tillförsikt fram emot säsongen som kommer.