2021-02-09

IK Sävehof tog ännu en seger mot Skövde HF

Ikväll spelades den framflyttade matchen mellan Skövde HF och IK Sävehof i Partille Arena. Skövde HF kom till match med två ordinarie målvakter skadade och två unga lovande talanger Lovis Kalla Baudin och Emma Andersson, bägge födda 2003, fick ta stort ansvar som målvakter. Lovis, som gjorde sin första SHE match i förra matchen mot Önnered fick nu starta matchen och Emma fick efter femton minuter göra sin SHE debut.

Det blev ganska väntat en tuff match för laget och de bägge målvakterna men första halvlek slutade 16-12 till Sävehof efter några fina minuter i slutet på halvleken där Skövde presterade riktigt bra.

I andra halvlek så hade Sävehof bestämt sig och tog kommandot direkt från start. Ganska snart hade fyra måls ledning från halvtidsvilan blivit tio mål och Skövde fick kämpa i uppförsbacke hela andra halvlek. Men Skövde HF kunde hålla emot Sävehofs tryck och när slutsignalen ljöd så stod det 34-24 på måltavlan.

Rasmus Poulsen spelade runt alla spelare och även Melina Pilav och Mikaela Ljungkvist fick komma in på planen. Mikaela, som också fick göra sitt första mål i SHE. Alva Dahl, ännu en junior född 2003 fick göra sin debut i SHE ikväll. Av det ordinarie laget gör Ilda Kepic en stark match samt Elma Örtemark som blev utsett till matchens lirare i Skövde HF. Värt att nämna är också Britta Jakobsson van Stam som gör tre mål ikväll och gör sin bästa insatts i Skövde HF i år.

På torsdag är det dags för match igen för Skövde HF. Då gästar Skuru IK Skövde Idrottshall.

Uppdaterad  2021-02-09 23:29