2020-02-14

Inför Derbyt mellan Skövde HF och Skara HF

På måndag möter vi Skara HF som förnärvarande ligger på 5:e plats i tabellen. De har efter en lite knackigare fjolårssäsong 18/19 nu fått till lagbygget och Skara trummar på i serien och ser riktigt starka ut.

Laget består av många tidigare Skövde HF spelare som i Skara tar ett stort ansvar och har gjort det på ett bra sätt. Skara har vunnit 7 matcher hittills i år med bl a. storseger borta mot Heid men laget har också spelat oavgjort mot topplagen Skuru och nu senast mot Sävehof.

Melanie Felber som ligger trea i skytteligan (90 mål/5,3 mål i snitt) och i toppen av MEP-ligan får Skövde HF se upp för. Även Line Hinhede har producerat många mål framåt. Line blev förövrigt vald till månadens spelare i SHE.

Melanie och Line tillsammans med både Sara och Mikaela är det ständigt ett hot mot motståndarnas försvar.

Försvarsmässigt är kanske Skara än starkare med ett starkt målvaktspar längst bak där Laerke Sörensen varit bäst och som har en räddningsprocent på imponerande 38%. Framför målvakterna finner vi spelare som Sofia Berndtsson med mycket rutin men även Carolina Järlstam som är en spelare som jag gillar skarpt.

Dessutom finns Ida Holm som är nyförvärv inför denna säsongen som är en stabil spelare framåt men även en riktigt arbetare bakåt. Det ska bli riktigt kul med derby och vi kommer att behöva göra en riktigt bra match för att kunna rå på lokalkonkurrenten.

Vi behöver ett stort stöd ifrån alla Skövdebor om vi ska få vårt unga lag att prestera på en hög nivå och för att det ska gå vägen. Skara är helt klart favoriter i måndagens match men jag vet också att Skövde HF kan hålla en riktigt hög nivå och inget är omöjligt.

Förra året vann lagen deras respektive bortamatch och denna säsong har börjat på samma sätt. Skövde HF vann i Skara i oktober, 22-24. Det vore fantastiskt kul om vi kunde vinna på måndag så kom och stötta laget.

Uppdaterad  2020-06-09 23:50
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna