2021-10-14

Inför match med Daniel Birkelund

Foto: Viktor Ljungström

Match mot BK Heid, på förhand tippade som en av de som Skövde HF skall få kämpa mot i bottenstriden. Skövde HF kommer från två matcher utan förlust medan Heid har två förluster. Hur ser du på dessa förutsättningar inför matchen?

-Jag lägger noll energi på förhandstips… Jag kan konstatera att Heid var värda minst en, och kanske två, poäng mot Kristianstad och att dom spelade en jämn match i ungefär 50 minuter mot Kungälv. Så dom har visat prov på bra kvalité.

-Jag tycker även att ligan i stort så här långt har framstått som ganska jämn och oförutsägbar. Många tighta matcher och lite känslan av att «allt kan hända på rätt dag». Så vi förväntar en tuff match i morrn.

-Med det sagt … Vi är väl förberedda och känner oss väldigt redo för matchen. Vi har tränat bra dom senaste tre veckorna och upplever att vi har lyckats ta några nya små steg framåt.

Annie Linder har presterat riktigt bra i de två första matcherna. Hur är status på målvaktssituationen inför morgondagen?

-Målvaktsteamet är oförändrat. Annie kommer stå, med Emma Andersson som stöd. Det har visat sig att fungera bra så här långt och vi har fullt förtroende till att dom två tillsammans löser uppgifterna på ett bra sätt.

Gör du några ändringar i laget inför morgondagens match?

-Vi spelar utan Elma Örtemark och Stina Karlsson som tyvärr är skadade. Och även Hannele Nilsson är osäker på grund av sjukdom. In i truppen kommer Tilde Hermansson (född 2004) som kommer få sin första erfarenhet på elitnivå.

Första matchen där publik får komma till matchen utan begränsningar. Hur känns det och hur påverkar det laget?

-Det har vi mycket positiva känslor kring! Vi hoppas på mycket folk och starkt stöd från läktaren.

Några sista ord du vill säga till publiken?

-Vi ses i hallen!!!

 

Match Skövde HF-BK Heid spelas på Fredag klockan 19:00 i Skövde Idrottshall.
Alla under 18 år går in gratis och övriga köper sin biljett på https://skovdehf.ebiljett.nu

Varmt välkomna till match!!

Uppdaterad  2021-10-14 21:02
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna