2020-10-22

Inför matchen mot Skuru med Rasmus Poulsen

Foto: Viktor Ljungström

Dags för femte matchen!

På söndag är det dags för femte matchen i SHE för Skövde HF. Motståndare är Skuru IK som förväntas vara ett topplag i serien som vanligt. I somras möttes lagen i Annliz Cup och då slutade resultatet med förlust för Skövde med fem mål. Seriespelet är ofta en helt annan sak och Skövde åker till Nacka som underdogs.

Vi frågade Rasmus Poulsen om hur han ser på matchen:

-Skuru blir en tuff motståndare för oss. Vi kommer bli pressade till max. Skuru fortsätter deras jobb från föregående säsong att vara ett topplag i SHE. En del nya spelare i laget men stommen är den samma, så de känner varann väldigt bra.

Hur ser matchbilden ut tror du?

– Det kommer nog bli en match i högt tempo, sist gjorde de 42 mål mot VästeråsIrsta. Vi kommer kunna köra fritt och prova allt vi kan så vi får se hur långt det räcker och om vi får med oss poäng hem till Skövde.

Hur har uppladdningen varit efter förlusten mot BK Heid?

-Vi jobbar fortsatt vidare med vår bas. Då vi har haft mycket otur med skador i uppstarten är vi lite efter med utvecklingen av spelet. Så vi fortsätter att fokusera på vårt basspel.

Edita Nukovic gjorde comeback i matchen mot Heid. Är hon 100% till matchen mot Skuru?

-Edita kom tillbaka och fick göra debut i matchen mot Heid vilket är mycket positivt. Edita spelar fortfarande med restriktioner från sjukgymnasten och hon kan inte gå 100% än på både träning och match. Så det kommer ta lite mer tid innan hon är 100% igång.

Sedan tidigare är också Ilda Kepic och Hannele Nilsson skadade. Hur ser skadeläget ut inför matchen på söndag?

Ilda börjar närma sig spel igen och vi får se om vi använder henne något mot Skuru. Hannele spelar inte men i övrigt har vi inga frånvarande.

 

Vi ser fram emot att se hur Skövde HF lyckas mäta sig mot Skuru på deras hemmaplan. På söndag spelas matchen som sänds på C more klockan 15:00

Uppdaterad  2020-10-22 12:06
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna