2023-03-19

Inget finalspel för F18 i Gjensidige USM

Skövde HF F18 lyckades inte att ta sig till finalspelet för F18 i Gjensidige USM, Skövde HF hade en tuff uppgift i sin grupp där de mötte ett tufft motstånd och lyckades inte vinna någon match.

Skövde HF förlorade samtliga fyra matcher vilket innebär att Gjensidige USM F18 är klart för 22/23.

Julia Andersson säger till hemsidan:
En helg där vi på förhand visste att det skulle krävas riktigt bra prestationer från oss för att ha en chans att gå vidare. Vi inleder helgen riktigt starkt och får en go ledning mot RP med 6-1 efter 7 minuter.

Därifrån tappar vi skärpan i både vårt anfalls- och försvarsspel och släpper in och förbi RP upp i ledning med två bollar i halvlek. I andra halvlek lyckas vi aldrig riktig komma tillbaka in i matchen och förlorar med 20-26. Känslan efteråt var stor besvikelse, då vi kände att vi hade så mycket mer att hämta i vårt spel.
Förlusten gav oss dock en tändning till att gå in och försöka få till en riktigt bra prestation mot Huddinge i lördagens andra match.

Även mot Huddinge inleder vi riktigt starkt och pressar Huddinge till en tidig timeout redan efter 6 minuter.
Stora delar av matcher jobbar vi bra i vårt försvarsspel och har tålamod och fina bollsläpp i anfallet. Vi avslutar första usm-dagen med en go känsla där vi är hyfsat nöjda med vad vi lyckas prestera i andra matchen, trots förlust med 28-19.

Inför söndagens matcher var vi inställda på att gå in och göra två fina prestationer för att sedan se vad det kunde leda till. Vi inleder dock inte alls som vi vill mot Malmö och hamnar i ett tidigt underläge som snabbt växer så stort som till 9-22 i paus. En första halvlek där vi i stort sett inte får något till att funka. Andra halvlek är något bättre men överlag en riktig genomklappning som vi inte alls känner oss nöjda med.

Återigen stod vi i ett läge där vi kände att vi hade mer att hämta, vilket var mottot inför sista matchen. Att kraftsamla och göra en prestation vi kunde kända oss nöjda med, oavsett resultat. Vi lyckas med precis det och gör en bra prestation även i söndagens sista match där Lödde stod för motståndet. Även om vi ligger under större delen av matchen fortsätter alla att kämpa och tar en uppgift i taget.
Det gör att vi sakta men säkert hämtar in underläget och går från 22-13 till 22-19 när det är cirka 12 minuter kvar av matchen. Sista delen orkar vi dock inte riktigt stå emot och matchen slutar 28-19 efter 6 raka insläppta mål. Jag är nöjd över matcherna och prestationerna vi lyckas få till mot Lödde och Huddinge som båda går vidare till steg 5.
Att vi stora delar av matcherna kan pressa dem ger fina signaler i arbetet framåt. Nu vill vi jobba hårt för att utvecklas vidare och ge oss själva chansen att vara med och tävla om en plats i finalspelet i F18-klassen nästa år!