2022-03-21

Inget slutspel för Skövde HF

Foto: Viktor Ljungström

Det började bra i matchen mot Höörs HK H65. Skövde HF tog ledningen och sprang iväg till 5-9. Allt såg bra ut och Nikoline Lundgreen och Annie Linder var fantastiskt bra inledningsvis. Men sen började raset.

Höör får två utvisningar och istället för att Skövde rycker ifrån mer börjar det tekniska felen i Skövde. Två snabba mål i baken från Höör som sen började knappa in. I halvtid stod det 12-11 till Höör och det fanns hopp om att andra halvlek skulle kunna bli en jämn kamp.

Men så blev inte fallet. Skövde inleder svagt och gör flera misstag samtidigt som Höör inte gör några. Redan efter ca 2 minuter har Höör rykt till 15-11. Skövde kunde inte mobilisera den kraft som behövdes alls och sakta med säkert så växte avståndet mellan lagen. Efter 17 minuter in i andra halvlek leder Höör men åtta bollar och hoppet försvann i laget. Samtidigt ledde VästeråsIrsta över Önnered med elva mål och slutspelsplatsen var förlorad.

Slutresultatet skrevs till 32-19 och Skövde får åka den långa vägen hem och börja ladda inför nästa säsong. Säsongen 2021-22 slutar alltså redan ikväll då plats 9-10 är fryst och varken kvalar eller åker direkt ut ur SHE.

I Skövde fick Annie Linder pris som matchens lirare och hennes första halvlek är verkligen bra där hon tar tre straffar bland annat. Nikoline Lundgreen började fint med fem mål efter 10 minuter men var blek i andra halvlek. Alla andra spelare nådde inte alls upp till den nivå som behövs i en sån här match. Riktigt tråkigt för laget att inte få glädjen att spela det slutspel som de så länge längtat efter.

Uppdaterad  2022-03-21 22:14
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna