2023-04-03

Irstablixten 31/3-2/4 F-11

Foto: Privat

Taggade tjejer kom upp till Västerås fredag eftermiddag. Allt var nytt för oss, då detta var vår första cup på bortaplan. Vi hade 28 tjejer med i 3 lag.

Vårt motstånd på fredag eftermiddag var Nås, Skuru och Skånela och vi spelade väl och jämnt mot dessa lag. Här spelade vi i Råbyhallen och vi upplevde att vi hade grymma senior – domare.

På lördagen vaknade vi upp till solsken och nya äventyr. Vi hade matcher även denna dag i Råbyhallen och denna lördag fick vi låna spelare mellan lagen då vi hade sjukdom i laget och behövde fylla på. Så vissa tjejer fick spela dubbelt men handboll är roligt ! Vi hade som motstånd denna lördag bland annat Guif, Arboga, Hammarby och AIK handboll. Nervöst stundtals, vi hade många föräldrar på läktaren och på lördagen spelade vi matcher omlott alla våra tre lag så vi hade god sammanhållning och umgicks mellan matcherna.
Några av tjejerna åkte och tittade på killarna födda 2011 i IFK Skövde som spelade i ABB arena denna dag, det var spännande då de är klasskompisar. Resultat räknas ej i våran klass men det blev ändå hälften vunnet och hälften förlorat så det var mycket jämna matcher. Vi hänger med i spelet absolut !!
På lördag kväll var det disco med uppträdande, tjejerna hade en fantastiskt sammanhållning den kvällen. Vi ledare fick chansen att prata ostört om kommande säsong. Vi hade tider att passa på kväll då det var tidiga matcher söndag, dessutom delade vi sovsal med de äldre tjejerna som skulle spela slutspel på morgonen,  Visa respekt och sova tidigt!

Söndagen blev matcher fram till lunch, två matcher vardera lag spelades med god kämpaglöd! Vårt motstånd under söndagen blev Täby, Guif och Skuru. Nöjda barn och stolta ledare när matcherna var slut.
Sammanfattningsvis så har både vi ledare och föräldrar under cupen märkt av en stor utveckling i laget från i höst, då vi spelade Skadevi Cup. Vi i F-11 har gått från 24 tjejer till 33 spelande i slutet på säsongen och det hänt väldigt mycket kring spelet för tjejerna.

Vi ser fram emot ytterligare utveckling inför nästa säsong det finns stor potential hos tjejerna ! Men framförallt tycker vi att säsongen har gått för fort, det blir ju så när man har roligt!

Uppdaterad  2023-04-03 22:25
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna