2023-02-07

Josefine Gundersen Lien ny målvakt i elitlaget

Foto: Skövde HF

Skövde HF sände live på facebook ikväll och presenterade då Josefine Gundersen Lien som ny målvakt i elitlaget från nästa säsong.

 

Josefine, som idag spelar i Norska Tertnes, kommer från Bergen vilket uppskattas mycket av Daniel Birkelund då det är hans egen hemby och som han själv utrycker det, den vackraste platsen på jorden.
26 år gammal och med många säsonger bakom sig i högsta ligan i Norge fyller Josefine den plats som Annie Linder lämnar mycket väl. Hon tycker själv bäst om sex-metersskott men är också en avig målvakt som är svårläst.

Daniel Birkelund om Josefine:
-Josefine kommer bli ett jättebra tillskott för vår grupp. Både på och utanför plan.
Rent sportsligt så får vi in en målvakt som har bra erfarenhet från en hög nivå, men där jag samtidigt tycker det fortfarande finns stor potential för vidare utveckling. Jag tror ett miljöombyte och nya utmaningar kommer vara bra för henne och skapa en boost för henne som ger förutsättningar för nya framgångar.
-Vi får en matchvinnartyp som har mycket känslor i sitt spel. Jag vet att hon verkligen ser fram emot att spela hemmamatcher i Idrottshallen. Och jag är säker på att publiken i Idrottshallen kommer uppskatta den attityd som hon kommer visa i sitt spel.
Sen får vi även hit en härlig människa som jag är säker på kommer tillföra massor och passa bra in rent gruppdynamisk. En glad tjej med massor av energi som kommer jobba hårt för att laget ska ta nya kliv framåt.

När det nu blev dags för Annie att söka nya utmaningar och ta den möjlighet som dök upp för henne så är jag jätteglad för att vi så snabbt kunde hitta en så välkvalificerad lösning som Josefine, i det som givetvis är en nyckelposition i laget.

Vi har överlag haft en bra nivå i vårt målvaktsspel dom två senaste säsongerna. Och med ett målvaktsteam bestående av Josefine tillsammans med en Emma som hela tiden tar steg i sin utveckling så känner jag mig väldigt trygg på att vi kommer ha det även dom två kommande säsongerna.

 

 

Uppdaterad  2023-02-07 14:07
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna