2020-03-30

Josephine Nordstrøm ansluter till truppen!

Skövde HF har skrivet kontrakt med målvakten Josephine Nordstrøm från Danska Viborg. Josephine, som är 21 år, kommer till Skövde HF med erfarenhet och självförtroende där hon varit del av det starkaste målvaktsparet i HTH-ligaen.

Josephine kommer till Skövde med stor hunger att få visa upp sina kvaliteter i SHE. I Viborg fick hon en räddningsstatistik på 29,4 % på 20 spelade matcher i årets seriespel. Kontraktet löper på 1+1 år.

Rasmus Poulsen om Josephine:

– I Josephine får vi en målvakt som har bra storlek och som är riktigt bra på närskott. Trots sin unga ålder har hon med sig rutin från flera år i Danska Viborg, toplag i danska HTH-Ligaen, FC Midtjyllands ungdomssektion och U-landslagsmeriter, säger Rasmus.

– Josephine är en superambitiös målvakt ställer stora krav på sig själv och sitt lag. Hon har varit del av det bästa målvaktsparet i Danska ligan i år där hon stått i skuggan av den bästa målvakten i ligan, Anna Kristensen. Josephine kommer till Skövde för att få mer speltid och större ansvar.

– Jag är superglad över att Josephine valt Skövde till nästa säsong där vi gemensamt ska lyfta varandra till nya höjder, avslutar Rasmus.

Skövde HF är mycket glada över att få möjligheten att se Josephine vakta målet. Tillsammans med Annie Linder blir de Skövde HFs målvakter säsong 2020-2021.

Fakta:
Namn: Josephine Nordstrøm
Född: 7:e maj 1998
Längd: 184 cm
Spelade senast i: Viborg HK
Moderklubb: Køge Håndbold

Uppdaterad  2020-04-30 15:11
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna